Autor: Pille Ivask • 27. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amazoni tulemused rõõmustasid

Amazon teatas teise kvartali tulemused, mis ületasid tuntavalt analüütikute ootusi, vahendab Business Insider.

Amazoni aktsia rallis pärast tulemuste teatamist järelturul 18 protsenti.

Amazoni käive teises kvartalis oli 23,18 miljardit dollarit, mis on võrreldes aasta varasemaga 20 protsenti rohkem. Analüütikud olid oodanud 22,39 miljardi suurust käivet.

Kasumiks ühe aktsia kohta kujunes 0,19 dollarit, kui analüütikud olid prognoosinud 0,14 dollari suurust kahjumit.

Amazoni puhaskasum oli teises kvartalis 92 miljonit dollarit, võrreldes 126 miljoni dollariga eelmisel aastal. Analüütikud olid oodanud väiksemat puhaskasumit, mis tähendab, et ka see tulemus oli üle ootuste hea.

Ka Amazoni veebiteenustel (AWS) läks hästi, teises kvartalis oli netokäive 1,8 miljardit dollarit, mis on 81 protsenti enam kui aasta varem. AWS teenis 391 miljonit dollarit kasumit, mis on 77 miljonit dollarit rohkem kui aasta varem samal ajal.

Kolmandast kvartalist ootab Amazon 23,3-25,5 miljardi suurust netokäivet.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757