10. september 2015

Maxima loob Sillamäele 150 uut töökohta

Sillamäe Maxima eskiis
Autor: Maxima Eesti

Sillamäe linnavolikogu kehtestas detailplaneeringu, mille järgi rajatakse linna uus kaubanduskeskus koos Maxima XX supermarketiga. Plaanide järgi 2017. aastal uksed avav keskus loob 150 uut töökohta ja avardab oluliselt sillamäelaste ostlemisvõimalusi.

Sillamäe linnavolikogus 28. augustil heakskiidu saanud detailplaneeringu kohaselt rajatakse aadressile Pavlovi 1 kompleksne linnasüda, kuhu esimeses ehitusjärgus kerkib Maxima XX supermarketiga kaubanduskeskus ning ala läbiv jalakäijate promenaad.

Maxima Eesti tegevdirektori Vygintas Šapokase sõnul toob kavandatav Maxima XX supermarket  Sillamäele sarnase kaubavaliku ja avara müügisaali, nagu ettevõtte kauplustes Jõhvis ja Narvas. “Paljud sillamäelased käivad juba täna oma ostusid sooritamas meie Jõhvi ja Narva kauplustes ning on pöördunud meie poole küsimusega, millal nende linna sarnase avara müügisaali ja suure kaubavalikuga pood rajatakse.Pärast põhjalikke arutelusid kehtestatud detailplaneering annab võimaluse avada ka Sillamäel linlaste ootustele vastav Maxima supermarket,”kirjeldas Vygintas Šapokas. Lisaks Sillamäe elanikele on planeeritava kaubanduskeskuse potentsiaalseteks külastajateks Tallinna-Narva maanteel liiklejad.

Detailplaneeringuga on kaubanduskeskuse ees planeeritud avar, ainult jalakäijatele mõeldud  promenaad. Piirkond on Sillamäe linna tulevikuvisioonis kavandatud uue linnasüdamena. Vastavalt detailplaneeringu arhitektuursele lahendusele hakkavad rajatavas kaubanduskeskuses kõrvuti supermarketiga olema täiendavad teenused, näiteks apteek, juuksurisalong, kosmeetik ning kinga- ja kellaparandajad.

Šapokase sõnul on Maxima XX supermarketi toidu- ja tööstuskaupade valik võrreldes tänase Sillamäe Maxima kauplusega mitmeid kordi suurem. “Uusi töökohti loob kaubanduskeskus linna vähemalt 150, millele lisanduvad veel kõrvalolevate äride loodud töökohad,” selgitas Šapokas.

Maxima plaanib kaupluse ehitusega alustada järgmisel aastal ja uksed peaks uus kaubanduskeskus avama 2017. aastal. Täpsem ehitusprojekt valmib lähiajal.

Maxima Eesti kuulub jaekaubanduskontserni Maxima Grupé, mis ühendab 528 kauplust Eestis, Lätis, Leedus, Poolas ja Bulgaarias. Eestis tegutseb 74 Maxima kauplust, millest 54 on Maxima X kodukauplused, 19 Maxima XX supermarketid ja üks Maxima XXX hüpermarket. Eesti kauplused annavad tööd ligi 4000 inimesele. 2014. aastal ulatus Maxima Eesti netokäive 401 miljoni euroni.

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700