25. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina e-kaubandushiiu Alibaba.com juhi Jack Ma 10 edukuse reeglit

Alibaba.com juht Jack Ma
Foto: EPA
Hiina e-kaubandushiiu Alibaba.com juht Jack Ma tõi välja, millised on tema 10 reeglit, et saavutada edu.

Jack Ma endine konsultant Porter Erisman esineb 14. oktoobril Kaubanduse Aastakongressil.

14. oktoobril kell 18.00 näidatakse filmi Alibaba eduloost Forum Cinemas Coca-Cola Plazas. 

Harju tagasilükkamistega – Jack Ma on saanud 10 korda eitava vastuse Harvardi ülikooli vastuvõtmiseks, kuid nüüd kutsutakse teda sinna loenguid andma.Hoia oma unistus elus – see võib saada mõni päev teoks.Keskendu ettevõtte kultuurile – me keskendume ettevõtte väärtusele, missioonil.Ignoreeri #väikemees – ükski idee ei ole halb, kui seda kasutatakseSaa inspireeritud – sain teada, kuidas pidada kõnesid filmist „Bodyguard“, sealt sain teada, kuidas olla loomulik ja lihtsalt sina ise. Õpin väga palju filmides.Ole fokuseeritud – ütlen väga paljudele asjadele ei. Kuid jah või ei sõltub siiski sellest, kui palju see aitab äri edasi arendada.Oma head nime – kuna internet on globaalne, siis ettevõttel peab olema selline nimi, millel on tähendus erinevates kohtades. Kõik inimesed teavad Alibaba ning siis mõtlesin, et see on hea nimi.Kliendid on alati number üks – kliendid on alati esimesed, töötajad teisel kohal ning aktsionärid kolmandal kohal. Kliendid maksavad, töötajad loovad suhteid, aktsionärid lahkuvad siis, kui tuleb kriis.Ära kaeba, otsi võimalusi/lahendusi –Kui on probleem, siis on ka lahendus.Ole kirglik

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700