3. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Baltika müük kukkus

Baltika müük kukkus
Foto: Indrek Susi
Baltika oktoobri konsolideeritud müügitulu ulatus 4,73 miljoni euroni, vähenedes eelmise aasta sama ajaga võrreldes 10%.

Börsifirma teatel mõjutas müügitulu vähenemist enim idaturgude, eriti Venemaa nõrk majanduskeskkond, seda nii jaemüügi kui ka hulgimüügi arvestus.

Baltika oktoobri jaemüük Baltimaades suurenes 2%, sealhulgas kasvas Eestis 5% ja Leedus 3% ning Lätis vähenes 5% võrra.

Jaemüük Venemaal vähenes võrreldes eelmise aasta sama ajaga euro arvestuses 36% võrra. Kohalikus valuutas mõõdetuna vähenes jaemüük Venemaal 15%. Müügipind Venemaal vähenes samal ajal 23%. Baltika konsolideeritud jaemüük oktoobris oli 4,243 miljonit eurot, vähenedes neljal turul kokku eelmise aasta sama ajaga võrreldes 3%.

Oktoobris avati Leedus Klaipeda Akropolis keskuses uus Ivo Nikkolo pood. Baltikal oli oktoobri lõpu seisuga kokku 132 kauplust, sealhulgas frantsiisipoed: 5 Venemaal, 5 Hispaanias, 2 Valgevenes ning 15 Ukrainas. Baltika enda poode oli kuu lõpu seisuga 105, kaupluste kuu keskmine müügipind jäi eelmise aasta sama aja tasemele.

Hulgimüük vähenes eelmise aasta oktoobriga võrreldes 46% ja e-poe müük 20% võrra.

Kümne kuu kokkuvõttes ulatus müügitulu 43,385 miljoni euroni, vähenedes 4% võrreldes eelmise aasta sama ajaga. Jaemüük oli kokku 37,914 miljonit eurot (-6%), sealhulgas kasvas müük Baltikumis 2%. Samal ajal vähenes ettevõtte keskmine jaemüügipind 2%. Hulgimüük oli 4,6 miljonit eurot (+7%) ja e-poe müük 777 000 eurot (+127%).

Autor: Juhan Lang, Äripäeva ajakirjanik

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070