19. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõhvi magus arendus toppab

Selline hakkab arendajate plaani kohaselt välja nägema Jõhvi rajatav kaubanduskeskus, mille viimati välja öeldud valmimisaeg on 2017. aasta kevad
Foto: Jõhvi Pargi Arendus
Kuigi Jõhvi südamesse kaubanduskeskuse rajamist on saatnud tagasilöögid, loodavad EKE Investi omanikud eesotsas Koit Uusi, Endel Palla, Toomas Arumäe jt aktsionäridega, nende äripartner Karl Ader ja Ehituse ABC pikaaegne juht Dmitri Drajev peagi kopa maasse lüüa.

Arendusalune Jõhvi magusaim tühermaa asub otse kontserdimaja vastas ning sinna peaks kerkima kaubandus- ja vabaajakeskus koos spordikompleksiga, kus on jäähall, ujula ja hotell. Arendus on aga veninud, kuna projekti endine omanik ja ninamees Allan Mänd nabiti suve hakul kinni ja ta viibib sama arendusega seotud altkäemaksu kahtlustuse tõttu senini vahi all. Lisaks on selgunud, et lähemal ajal hakatakse ehitama üksnes kompleksi äriliselt ahvatlevamat kaubanduse osa ja spordirajatised jäävad ootama paremaid aegu ning ilmselt ka uusi investoreid.

Jõhvi vallavanem Aivar Surva nentis, et loodab siiski mõlema – nii kauba- kui ka spordikeskuse valmimist. „Kuidas seda tagada? Hea küsimus, aga ühest vastust ei ole. Arvan, et sellele saab kaasa aidata vaid koostöö nii arendajate, finantseerijate kui ka vallavolikogu ja -valitsuse vahel,“ märkis Surva.

Kui spordikompleksi saatus on veel segane, siis kaubandus- ja vabaajakeskuse lõplik, lihvitud projekt on iga hetk valmimas ning seejärel loodetakse kopp maasse lüüa. Peatöövõtja ja finantseeriva pangaga loodavad arendajad kokkuleppe saavutada detsembris ja seejärel ehitusega alustada esimesel võimalusel vastavalt ilmaoludele. Kaubakeskuse realistliku valmimisajana on arendajad viimati nimetanud 2017. aasta kevadet.

Loe Äripäevast pikemalt segadustest Jõhvi Pargi Arenduse ümber. 

 

Autor: Piret Reiljan, Äripäeva ajakirjanik

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070