23. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Augustis löödi tänavune mobiilimüügi rekord

Augustis löödi tänavune mobiilimüügi rekord
Foto: EPA
Turu-uuringufirma GfK Retail & Technology andmetel müüdi Eesti jaemüügis augustikuus 9,9 miljoni euro eest 38 200 mobiiltelefoni. Võrreldes eelmise aasta sama ajaga kasvas mobiiltelefonide müügikäive 21% ning tükiline müük 14% võrra.

Mullu augustis müüdi mobiiltelefone Eestis GfK statistika alusel 33 600 ja seda 8 miljoni euro eest.

Tele2 müügi- ja turundusdirektori Kristjan Seema sõnul on telefonimüük tänavu iga kuuga kasvanud. “Telekomisektori müüginumbrid peegeldavad hästi üldist majandusolukorda. Palgad tõusevad, sisetarbimine ja tööhõive on kõrged ja seadmeid ostetakse palju,” ütles Seema.

“Inimesed tunnevad, et elu läheb paremaks ning lubavad endale rohkem. Ka uus iPhone ja ka näiteks Samsungi kallima otsa mudelid müüvad üle aastate hästi,” lisas Seema.

“Nutiseade ise muutub igapäevases elus ka järjest olulisemaks, noored vaatavad juba sagedamini Youtube videokeskkonda kui näiteks televiisorit,” rääkis Seema.

Elisa juhatuse liikme Andrus Hiiepuu sõnul osteti augustis mobiiltelefone kooli minevatele õpilastele ja üliõpilastele ning uue tööhooaja alguses soetas uue seadme ka nii mõnigi täiskasvanu. “Kui juba juuli oli mobiiltelefonide müügis rekordiline kuu, siis augustis kasvasid müüginumbrid veelgi. See näitab, et koolieelne seadmemüük sai sisse täistuurid,” andis Hiiepuu ülevaate augustikuu müüginumbritest.

Hiiepuu märkis, et kuna Elisa kliendid ootavad nutitelefonidelt üha suuremat võimekust, kasvas augustis ka Elisa esindustes müüdud nutitelefoni keskmine hind. „Augustis maksis müüdud seade Elisas keskmiselt 361 eurot, mis oli aastataguse ajaga võrreldes pea 20 eurot kallim,“ täpsustas Elisa juhatuse liige.

Juulis oli keskmine nutitelefoni hind jaeturul 306 ning Tele2-s 280 eurot. Keskmine tahvelarvuti müügihind on GfK statistika järgi Eestis 273 eurot ja Tele2-s 308 eurot.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757