Autor: Kaubandus.ee • 14. oktoober 2016

Tesco keeldus hinnatõusust, Unilever lõpetas toodete tarnimise

Unilever lõpetas Tescole toodete tarne
Autor: EPA

Unilever soovis nõrgenenud naela tõttu kaupade hindu vähemalt 10% tõsta, kuid Tesco keeldus, sest hinnatundlikud kliendid lähevad teistesse poodidesse. Selle tulemusena lõpetas Unilever Tescosse kauba tarne, kirjutab Eesti Päevaleht.

Briti tuntud poeketi Tesco populaarses internetipoes lõpetati päevapealt maailma ühe juhtiva toidu- ja kodukeemia tootja Unilever kaupade pakkumine. See puudutas pakinuudleid, šokolaade, võid, erinevad kastmed ja pesuvahendeid. Nende hulgas ka brittide jaoks mitteametlikuks rahvustoiduaineks olevat Marmite’i määret, kirjutab Eesti Päevaleht. 

Kauplusekett teatas, et tavapoodides on neid tooteid veel saada, kui juurde enam ei tooda ning inimesed hakkasid sotsiaalmeedias jagama fotosid oma kodupoodide riiulite kaubavaliku seisukorrast.

Põhjus oli proosaline. Kuivõrd Unilever toob suure jao neist toodetest Suurbritanniasse piiri tagant ja lepingud on nende jaoks eurodes ja dollarites, soovisid nad naela nõrgenemise tõttu oma kaupade hindu vähemalt 10% tõsta. Tesco aga keeldus, sest kartis, et hinnatundlikud kliendid lähevad teistesse poodidesse, kus kaup pole veel kallinenud.

Loe pikemalt Eesti Päevalehest. 

Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Merilin MerilaKaubandus.ee toimetaja Tel: 5 105 933
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700