Autor: Kaubandus.ee • 14. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tesco keeldus hinnatõusust, Unilever lõpetas toodete tarnimise

Unilever lõpetas Tescole toodete tarne
Foto: EPA
Unilever soovis nõrgenenud naela tõttu kaupade hindu vähemalt 10% tõsta, kuid Tesco keeldus, sest hinnatundlikud kliendid lähevad teistesse poodidesse. Selle tulemusena lõpetas Unilever Tescosse kauba tarne, kirjutab Eesti Päevaleht.

Briti tuntud poeketi Tesco populaarses internetipoes lõpetati päevapealt maailma ühe juhtiva toidu- ja kodukeemia tootja Unilever kaupade pakkumine. See puudutas pakinuudleid, šokolaade, võid, erinevad kastmed ja pesuvahendeid. Nende hulgas ka brittide jaoks mitteametlikuks rahvustoiduaineks olevat Marmite’i määret, kirjutab Eesti Päevaleht. 

Kauplusekett teatas, et tavapoodides on neid tooteid veel saada, kui juurde enam ei tooda ning inimesed hakkasid sotsiaalmeedias jagama fotosid oma kodupoodide riiulite kaubavaliku seisukorrast.

Põhjus oli proosaline. Kuivõrd Unilever toob suure jao neist toodetest Suurbritanniasse piiri tagant ja lepingud on nende jaoks eurodes ja dollarites, soovisid nad naela nõrgenemise tõttu oma kaupade hindu vähemalt 10% tõsta. Tesco aga keeldus, sest kartis, et hinnatundlikud kliendid lähevad teistesse poodidesse, kus kaup pole veel kallinenud.

Loe pikemalt Eesti Päevalehest. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757