3. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parimad jõulutooted 2016

Pagari üllatustoode – Šeiker TÜ / Pai Pagar – Piparmündi-šokolaadirull peedibiskviidiga
Foto: Profexpo
Toidumessi Tallinn FoodFest 2016 külastajate osalusel valiti kolme messipäeva jooksul pimetesti käigus Eesti selle aasta parimad jõulutooted pagari- ja lihatoodete, alkoholivaba hõõgveini ning jõuluõlle kategooriates.

Konkursile esitasid 25 ettevõtet kokku 52 lihatoodet, 22 pagaritoodet, 4 alkoholivaba hõõgveini ja 4 õlut.

Jõulutoode 2016 võitjad lihatoodete kategoorias:

Verivorst – Atria Eesti AS – Maks ja Moorits kanepi verivorstJõuluvorst – Atria Eesti AS – Maks ja Moorits peened pannivorstidVerikäkk – Oskar LT AS – Oskari kahe peki verikäkkSült – Linnamäe Lihatööstus AS – Linnamäe lihane sültPasteet – Rannarootsi Lihatööstus AS – VasikalihapasteetJõulupraad – Atria Eesti AS – Maks ja Moorits terijaki peekonipraadLiha üllatustoode – Nõo Lihatööstus AS – Krõbekanaampsud

Jõulutoode 2016 võitjad pagaritoodete kategoorias:

Piparkook – LTT AS – Gille öko-piparkoogidJõululeib – Eesti Pagar AS – Puuviljaleib kirssidegaKeeks – Väike Ahi OÜ – JõulukeeksPagari üllatustoode – Šeiker TÜ / Pai Pagar – Piparmündi-šokolaadirull peedibiskviidiga

Parim alkoholivaba hõõgvein – Altia Eesti AS – Blossa Alcoholfri Vinglögg

Parim jõuluõlu – A. Le Coq AS – Imperial Porter Kriek

Kõiki tooteid hinnati pimetesti põhimõttel ja järgnevate kriteeriumite alusel: lõhn, maitse, sisu või konsistents ning välimus. Hindajale esitati korraga kõik osalevad, samasse kategooriasse kuuluvad tooted ja paluti avaldada omapoolne arvamus hindamislehel. Kokku võttis jõulutoodete hindamisest osa 1941 messikülastajat.

Parima jõulutoote konkursi viis läbi Profexpo OÜ

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757