Autor: Mait Kraun • 3. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Meira Eesti sai kasu kohvihindade langusest

Foto: Pixabay.com
Kohvi, tee, kakao ja maitseainete hulgimüügiga tegelev Meira Eesti sai kasu kohvihindade langusest maailmaturul.

Äripäeva infopanka jõudnud ettevõtte majandusaasta aruandest selgub, et Meira Eesti OÜ käive kasvas 2016. aastal eelneva aastaga võrreldes 2,1 protsenti, 3,47 miljoni euroni. Ärikasum kahanes 1914 euro võrra, 7930 euroni (-1914 eurot).

Ettevõttes töötas 2016. aastal 6 inimest, juurde palgati üks töötaja. Käive töötaja kohta vähenes 15 protsenti, 579 138 euroni. Keskmine brutotasu langes 14 protsenti, 1817 euroni kuus.

„Toorkohvi maailmaturu hinnal oli käibe ja kasumi kujunemisel oluline osa. Toorkohvi hind langes aasta keskel ja see võimaldas ka kohvi soodsama hinnaga müüa,“ teatas ettevõte oma tegevusaruandes. Ettevõte seadis ka eelmise aasta alguses seatud eesmärgid.

Ettevõte kuulub täielikult Soome firmale Meira Oy. Viimane kuulub omakorda Itaalia firmale Massimo Zanetti Beverage S.A. Ettevõte müüb näiteks Kulta Katriina kohvi.

Põhjalikumalt saab tutvuda firma majandustulemustega Äripäeva infopangas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757