Autor: Kaubandus.ee • 4. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubanduse 10 kõige rikkamat

Kõige varakam kaupmees on Margus Linnamäe
Foto: Andras Kralla
Äripäev reastas Eesti Rikaste TOP500, kus oli sees ka mitmed kaubanduse valdkonna tegijad. Toome välja 10 antud valdkonna rikkamat.

TOP500 rikkaima hulgas on 111 kaubandusettevõtte omanikku.

1. Margus Linnamäe, Rikaste TOPis 5. kohal, vara väärtus 164 miljonit eurot.

Margus Linnamäe suurim vara on ravimimüügikett Magnum, kuid viimastel aastatel on ta agressiivselt laiendanud tegevust meediaäris ning investeerinud ka idufirmadesse. Margus Linnamäele kuulub ka 50% Apollo raamatukaupluste keti omanikfirmast Apollo Holding ning Pet City kaplustekett.

2. Nerijus Numavicius, Rikaste TOPis 13. kohal, vara väärtus 114,3 miljonit eurot.

Leedu jaekontserni, mh Maxima poeketi omaniku Vilniaus Prekyba suurimat aktsionäri on peetud Balti riikide jõukaimaks ettevõtjaks. Äripäeva rikaste edetabelis on ta ainult oma Eesti firmades oleva vara suurusega. 2009. aastal tõid Maxima omanikud osa oma varast Eestisse ja hakkasid investeerima Eestisse asutatud firmade kaudu.

3. Roman Stroykov, Rikaste TOPis 15. kohal, vara väärtus 108,5 miljonit eurot.

Venemaa hulgikaupmees, kes asutas 2007. aastal Eestis koos kompanjon Sergey Anufrieviga firma Antonia Trade OÜ, mis pakub kõikvõimalikke külmutustehnika lahendusi. Ettevõte on üks Venemaa ja SRÜ riikide külmutustehnika turu liidritest. Kaupu müüakse Eesti tolliladude kaudu.

4. Väino Kaldoja, Rikaste TOPis 19. kohal, vara väärtus 94,1 miljonit eurot.

AS Silberauto omanik eraisikuna ja ka oma valdusfirma Veerenni Autokeskus kaudu. Silberauto esindab automarke nagu Mercedes-Benz, Jeep, Lancia, Mitsubishi, Chrysler ja Dodge ning 2015. aasta lõpus alustas Eestis ka Maserati müügiga.

5. Oleg Gross, Rikaste TOPis 23. kohal, vara väärtus 88,2 miljonit eurot.

Kaubandusettevõtte OG Elektra omanik. Üks kõige stabiilsemaid ettevõtjaid juba 15 aastat koostatud Äripäeva rikaste edetabelis.

6. Andres Järving, Rikaste TOPis 36. kohal, vara väärtus 69,4 miljonit eurot.

Kuulub NG Investeeringute omanikeringi ehk on Tallinna Kaubamaja, Liviko, Balbiin, Kitmani jt firmade osanike seas.

7. Jüri Käo, Rikaste TOPis 49. kohal, vara väärtus 53,4 miljonit eurot.

Kuulub NG Investeeringute omanikeringi ehk on Tallinna Kaubamaja, Liviko, Balbiin, Kitmani jt firmade osanike seas.

8. Ando Aron, Rikaste TOPis 60. kohal, vara väärtus 43,8 miljonit eurot.

Tööriistade ja seadmete hulgimüüja Mecro Grupi suuromanik eraisikuna ja ettevõtte Kinnisvara Ino kaudu. Viimane arendab Mecrole vajalikke ärihooneid.

9. Denis Bokhan, Rikaste TOPis 75. kohal, vara väärtus 35 miljonit eurot.

Valgevene ettevõtja, kellel on osalus vedelkütuseid vahendavad E100 Baltia OÜs. Bokhani valdusfirmale EITI OÜ kuuluvad lisaks kütuseärid Poolas, Ukrainas, Leedus ja Venemaal.

10. Eduard Gorsenin, Rikaste TOPis 80. kohal, vara väärtus 33,7 miljonit eurot.

Värvilisi metalle vahendava Nordmeti omanikud. Ettevõtte äritegevus toimub Venemaal asuvates ladudes, kust müüakse värvilisi metalle kõikjale maailmas.

Tutvu täispika Äripäeva Rikaste TOPiga ning vaata, mitmendalt kohalt leiad Põldma Kaubanduse omaniku Heinar Põldma, Sandman Grupi (Euronicsi) omanikud Jaan Koppeli ja Heiki Mölderi, Prike omaniku Priit Kessa, Jungenti omaniku Kait Liinevi.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757