Autor: Kaubandus.ee • 22. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rimi uuendas mainekat BRC kvaliteedi ja toiduohutuse sertifikaati

Rimi Eesti Food tarneahela juht Allar Kahju
Foto: Eiko Kink
Rimi Eesti kesklaod läbisid kõrgetasemelise auditeerimisprotsessi ning uuendasid BRC (British Retail Consortium) kvaliteedi ja toiduohutuse sertifikaati. Eelmine auditeerimine toimus 2016. aasta jaanuaris. Rimi on ainuke jaekaubandus- ja logistikaettevõte nii Eestis kui Baltikumis, kellel on BRC sertifikaat.

„BRC kvaliteedi sertifikaat on üks maailma mainekamaid ning sel aastal sai Rimi BRC hindamissüsteemi järgi tugevaima AA tulemuse,“ sõnas Rimi tarneahela juht Allar Kahju. „Auditeerimise protsess kestis kolm päeva, selleks valmistumine on aga aastatepikkune töö, et kõikidele nõuetele vastata. Audiitor Inglismaalt kontrollis kõiki ettevõtte protsesse, vestles töötajatega, käis ladudes, vaatas läbi kõik logistika hooned, kontrollis dokumente jms.“

Kahju kinnitusel saab klient tänu BRC sertifikaadile kindel olla, et Rimis müüdav toit on kõrgeima kvaliteedistandardiga käsitsetud näiteks nii temperatuuri, töötlusmeetodite, tööohutuse ja ristsaastumise osas. Välistatud on võõrkehade sattumine toitu, seda on säilitatud ja transporditud sobivatel temperatuuridel ja vastavalt nõuetele.

„Meie töötajatele aga annab sertifikaat kindlustunde, et tööprotsessid on ohutud ehk tööohutusele on mõeldud kõrgeimal tasemel,“ lisas Kahju.

BRC standardi on välja töötanud Briti Jaekaubanduse Konsortsiumi  2006. aastal (British Retail Consortium (BRC)). Selle eesmärk on tagada kvaliteet ja toodete ohutus ladustamisel, säilitamisel, levitamisel ning kaitsta lõpptarbijat. Standard põhineb ohtude- ja riskianalüüsil, mida toetavad dokumenteeritud kvaliteedijuhtimissüsteem ning parima praktika põhimõtted, et kindlustada kõigi seaduste ja nõuete täitmine. Standardi omamine annab lõpptarbijale kindluse, et ettevõte on usaldusväärne ning kogu tarneahel lähtub rangelt kontrollitud toiduohutusest. Eestis on BRC sertifikaat 16 ettevõttel.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757