Autor: Kaubandus.ee • 29. jaanuar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tehnikakaubamajade kett suures miinuses

Soome tuntud tehnikakaubamajade kett Motonet Eesti üksuse tegevus on läinud üle kivide ja kändude ning kahe esimese aasta jooksul on teenitud juba 2 miljonit eurot miinust, kirjutab Postimees.

Motonet OÜ esimese aasta käive oli 1,5 miljonit eurot ja kahjum 1,2 miljonit eurot ning toona märkis aastaaruannet auditeeriunud audiitor, et firma omakapital on miljoniga miinuses ja eksisteerib oluline ebakindlus ettevõtte tegevuse jätkuvuse osas. 

2017. aastal õnnestus ettevõttel käivet kasvatada 3,7 miljoni euroni, kuid kahjum tuli endiselt 600 000 eurot. Aasta alguses süstis Soome emafirma Eesti ettevõttesse 1,5 miljonit eurot lisaraha, et ettevõtet pinnal hoida. Ettevõtte juhatus tunnistas aruandes, et ettevõtte käivitamine on nõudnud suuri kulutusi. 

Väärika ajalooga Soome perefirma Broman Group kuuluv Motonet kauplusekett tuli Eesti turule 2016. aasta aprillis, mil avas Lasnamäel Tähesaju teel esimese kaupluse. Soomes on ettevõttel üle 30 kaupluse ning eelmisel aastal teeniti 333,2 miljoni eurose käibe juures 30 miljonit kasumit. 

Esimese kaupluse avamise ajal soovis Motonet OY tegevdirektor Eero Broman, et Tallinnas võiks olla kaks kauplust, üks Lasnamäel ja teine Mustamäe-Õismäe kandis. 

Loe pikemalt, mida tookord ettevõtte omanikud Eestis plaanisid ning praegustest majandustulemustest loe pikemalt Postimehest. 

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757