13. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kesko tahab Vene turult lõplikult lahkuda

Foto: Andres Raudjalg
Soome kaubanduskontsern Kesko teatas teisipäeval, et on pidamas läbirääkimisi enamiku Venemaal asuvate K-Rauta kaupluste müügiks Prantsuse poeketile Leroy Merlin, kirjutab Kauppalehti.

Kaubanduskontserni finantsjuht Jukka Erlund ei täpsustanud, kas võimalik müügitehing puudutab vaid kaupluste all olevat kinnisvara või ka nende äritegevust, kuid kinnitas, et Leroy Merlini üürnikuks Kesko ei jää.

14 Venemaal asuvat K-Rautat tõid Keskole möödunud aastal 184 miljonit eurot käivet, ent kauplused tegutsevad juba aastaid kahjumis. Kontserni mullune kogukäive ulatus 3,8 miljardi euroni.

Oluline on märkida, et nimetatud 14 kauplust on Kesko viimane side Venemaa turuga. 2016. aastal vabanes kontsern oma sealsetest kahjumlikest toidupoodidest, müües need 163 miljoni euro eest Vene suurimale jaeketile Lenta. Samal aastal müüsid soomlased ära ka kõik Intersport kaubamärgi all tegutsenud kauplused.

Autor: Lauri Teder, Äripäev

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757