13. veebruar 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kesko tahab Vene turult lõplikult lahkuda

Foto: Andres Raudjalg
Soome kaubanduskontsern Kesko teatas teisipäeval, et on pidamas läbirääkimisi enamiku Venemaal asuvate K-Rauta kaupluste müügiks Prantsuse poeketile Leroy Merlin, kirjutab Kauppalehti.

Kaubanduskontserni finantsjuht Jukka Erlund ei täpsustanud, kas võimalik müügitehing puudutab vaid kaupluste all olevat kinnisvara või ka nende äritegevust, kuid kinnitas, et Leroy Merlini üürnikuks Kesko ei jää.

14 Venemaal asuvat K-Rautat tõid Keskole möödunud aastal 184 miljonit eurot käivet, ent kauplused tegutsevad juba aastaid kahjumis. Kontserni mullune kogukäive ulatus 3,8 miljardi euroni.

Oluline on märkida, et nimetatud 14 kauplust on Kesko viimane side Venemaa turuga. 2016. aastal vabanes kontsern oma sealsetest kahjumlikest toidupoodidest, müües need 163 miljoni euro eest Vene suurimale jaeketile Lenta. Samal aastal müüsid soomlased ära ka kõik Intersport kaubamärgi all tegutsenud kauplused.

Autor: Lauri Teder, Äripäev

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700