Autor: Kaubandus.ee • 29. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima investeerib iseteeninduskassadesse miljon eurot

Marko Põder
Foto: Maxima
Maxima paigaldab suvekuudel 11 kauplusesse nii kaardimakse kui sularahamaksega iseteeninduskassasid. Tänavu plaanib ettevõte iseteeninduskassade võrgustikku investeerida täiendavalt miljon eurot.

“Käesoleval aastal jätkame iseteeninduskassade võrgustikku investeerimist ja seda pea miljoni euro ulatuses. Plaanis on suvekuudel paigaldada iseteeninduskassasid kauplustesse, kus meie kliendid nende saabumist on oodanud ja samuti planeerime täiendavate iseteeninduskassade lisamisi,” andis Maxima kaubandusdirektor Marko Põder aimu plaanidest iseteeninduskassadega. Lisatakse nii sularahamakse kui kaardimakse iseteeninduskassasid.

Statistikaga illustreerides iseteeninduse kasutuse sagedust, siis iga Maxima kolmas klient otsustab kasutada ostu eest tasumisel iseteeninduskassat ja usinamad kasutajad on kindlasti Harjumaal, seejärel Tartus, Võrus, Valgas ja Kuressaares. Keskmine iseteeninduses tasutud ostukorv on 10 euro juures.

“Tänu kassadele oleme saanud ja saame töö muuta mugavamaks ja kindlasti efektiivsemaks meie kolleegidele kauplustes,” lisas Põder ja märkis, et kassade olemasolu võimaldab klienditeenindajatel panustada ka teistesse tegevustesse nagu väljapanekutesse, riiuldamisse, laos abistamisse.

Maxima jaekett tegutseb Eestis alates aastast 2004. Ketti kuulub 77 kauplust, millest 54 on Maxima X kodukauplused, 19 Maxima XX supermarketid, 3 Maxima XXX hüpermarketid ja üks e-toidupood. Igapäevaselt teenindavad Maxima kauplused keskmiselt 170 000 inimest. Jaeketti kuuluvad ka kaheksa kulinaariatsehhi ja logistikakeskus. Kõigis Maxima Eesti ettevõtetes töötab Eestis ligikaudu 3 700 inimest.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700