Autor: Kaubandus.ee • 18. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maxima Grupė pälvis Standard & Poor’silt tugeva BB+ reitingu

Rahvusvaheline reitinguagentuur Standard & Poor’s omistas Maxima Grupė’le reitingu tasemel BB+ koos väljavaatega “stabiilne”.
Foto: Andras Kralla

Maxima Grupė on esimene Baltimaade eraettevõte ning üks väheseid jaekaubandusettevõtteid kogu Kesk- ja Ida-Euroopa regioonis, kellele on avalikult omistatud rahvusvaheline krediidireiting. See reiting on üks kõrgemaid Euroopas võrreldava suurusega jaekaubandusettevõtete puhul (aastakäibega suurusjärgus 4 miljardit eurot).

Tuginedes Standard & Poor’sile sai BB+ reitingu omistamisel määravaks Maxima Grupė tugev liidripositsioon Baltimaades, kasvav turuosa Poolas ning ettevõtte jätkusuutlik ärimudel ja finantsstabiilsus. Maxima Grupė usaldusväärsus ja finantsstabiilsus on samal tasemel Euroopa suurte jaekaubanduskontsernidega (näiteks Tesco Suurbritannias või Casino Group Prantsusmaal).

“Hoolimata asjaolust, et meie äritegevus on keskendunud suhteliselt väikesele Baltikumi turule, pälvis ettevõte tugeva reitingu. Meie jaoks avab see saavutus uusi võimalusi rahvusvahelistel kapitaliturgudel. Samuti on see tunnustuseks meile, et Maxima Grupė on oma äritegevuses jõudnud nö. täiskasvanuikka ja meie käsutuses on samad finantsinstrumendid, mida saavad kasutada suured Euroopa jaekaubanduskontsernid,” ütles Maxima Grupė juhatuse esimees ja tegevjuht Dalius Misiūnas.

Maxima Grupė taotles krediidireitingut pärast seda, kui ettevõte hakkas kaaluma võimalikku võlakirjaemissiooni. Krediidireitingu omistamine tähistab ühtlasi ka võlakirjaemissiooni ettevalmistamisel tähtsa esimese etapi edukat läbimist. Misiūnas lisas, et Maxima Grupė kaalub praegusel hetkel kõiki võimalikke alternatiive oma äriarenduste rahastamisel.

“Krediidireiting on vaid üks kaalutluse aluseks olevatest asjaoludest. Samal ajal peame arvestama ka mitmete teiste kriteeriumitega, nagu näiteks kapitaliturgude hetkeseis," rääkis Misiūnas. Ta lisas, et loomulikult on võlakirjaemissiooni korraldamine äriarendusteks välisturgudel reitinguagentuuri positiivse hinnangu valguses üks väga atraktiivsetest valikutest.

Maxima Grupė omab jaekaubandusketti Maxima (Baltimaad), Stokrotka ja Aldik (Poola), T-Market (Bulgaaria) ning toidukaupade e-poodi Barbora Leedus ja Lätis.

Maxima Grupė kuulub Vilniaus Prekyba kontserni, mis on Baltimaade ning Kesk- ja Ida-Euroopa regiooni suurimaid jaekaubandusettevõtteid.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757