Autor: Hando Sinisalu • 25. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lidli tulek elavdab oluliselt jaekaubanduse turundust

Leedu Kommunikatsiooniagentuuride Liidu tegevjuht ja meediaagentuuri Vizeum juht Saulius Šukaitis ei usu, et Lidl Eestis kuidagi teisiti toimetaks, kui mujal turgudel, seega soovitab ta silma peal hoida, mida nad teevad mujal Ida-Euroopa riikides ja oodata seda sama.
Lidl
Foto: Scanpix

"Ma pakun, et see elavdab oluliselt jaekaubanduse sektori turundust," ütles Šukaitis.

Baltikumi suurimal loovusfestivali Balticbesil esinev Šukaitis rääkis, et Leedus jõustus selle aasta alguses täielik mis tahes kujul alkoholireklaami keeld kõikides kanalites. "Sellel on tohutu (negatiivne) mõju reklaamiturule ning agentuuride ärile, sest alkoholitööstus oli oluline klient."

Tema sõnul käituvad globaalsed kliendid erinevalt, mõned kasvatavad, teised kärbivad kulutusi. "Globaalsed brändid langetavad otsuseid globaalsel tasandil. Kulutused kasvavad enamasti siis, kui uued brändid tulevad turule - näiteks kui Lidl või IKEA sisenesid Leedu turule," sõnas Šukaitis.

Tal on tunne, et jaemüügisektor on kasvamas, sest Lidl tegutseb väga konkurentsitihedal turul. "Mõned segmendid on oma tegevuse taaskäivitanud, nagu näiteks magusatööstus või isegi majapidamispaberi tootjad."

Loe pikemat intervjuud Leedu meedia- ja reklaamiturust Best-Marketingi veebilehelt.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070