Autor: Kaubandus.ee • 1. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Poola Maxima sai uue juhi

Alates 15. oktoobrist jõustub muudatus Maxima Gruppi kuuluva Poola ettevõtte Emperia Holdingu juhatuses, mis omab Stokrotka jaemüügiketti. Senine tegevjuht Dariusz Kalinowski on otsustanud juhatuse esimehe ja tegevjuhi kohalt tagasi astuda. Uueks ettevõtte tegevjuhiks saab Arūnas Zimnickas, kes on Maxima Grupi juhatuse liige. Dariusz Kalinowski liigub edasi ettevõtte nõukogusse.
Arūnas Zimnickas

Maxima Grupi omanduses olevate Stokrotka ja Aldik jaemüügikettide liitumisega Poolas juhib ettevõte ligi 500 kaupluse tööd ning aasta lõpuks plaanitakse avada veel umbes 60 poodi.

„Me oleme otsustanud selle kontserni kuuluva strateegiliselt tähtsa ettevõtte juhtimise usaldada professionaalile, kellel on jaemüügi alal ulatuslikud kogemused ning kes tunneb kontserni tööd väga hästi. Ma olen kindel, et Arūnase teadmised aitavad meil Poolas oma äristrateegiat edukalt rakendada. Samas soovin tänada ka Dariusz Kalinowskit, kelle panus on olnud meie ambitsioonikal Poola turule laienemise perioodil võtmetähtsusega. Niisugune kogenud jaemüügiekspert nõukogus on meile väga kasulik,“ ütleb Maxima Grupi juhatuse esimees ja tegevjuht Dalius Misiūnas.

„Äri juhtimine dünaamilisel Poola turul on suur, kui samas ka väga huvitav professionaalne väljakutse. Ma loodan, et saan selles rollis oma mitme riigi jaemüügikettide juhtimisel omandatud rahvusvahelist kogemust ja teadmisi edukalt rakendada. Juhina on minu prioriteediks, et integratsiooni- ja laienemisprojektid saaksid edukalt ellu viidud,“ märgib Arūnas Zimnickas.

Alates 2014. aastast kuni veel käesoleva kuuni juhtis Zimnickas Supersoli ketti Hispaanias. Enne seda töötas ta kolm aastat Leedu Maxima juhina, millele eelnes enam kui kolm aastat tööd Läti Maxima juhina.

„Ettevõte on sisenemas ambitsioonika visiooniga uude etappi. Töötades nõukogus, otsin ma võimalusi jagada uue juhatusega oma teadmisi ja kogemust, mille olen ettevõttes rohkem kui 15 aastat töötades omandanud. Organisatsioonil seisavad ees huvitavad väljakutsed ja põnevad eesmärgid - ma olen õnnelik, et saan nende rakendamisesse panustada,“ ütleb Dariusz Kalinowski.

Aastal 2017 oli Stokrotka käive 597 miljonit eurot ja Aldiku käive 52 miljonit eurot.

Maxima Gruppi kuuluvad Maxima jaekauplustekett Balti riikides, Stokrotka ja Aldiku ketid Poolas, T-Marketi kett Bulgaarias ja e-toidukauplus Barbora, mis tegutseb Lätis ja Leedus.

Maxima Grupp omakorda kuulub Vilniaus Prekyba Gruppi, mis on üks suurimaid jaekaubanduse kontserne Baltikumis ning Kesk- ja Ida-Euroopas.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757