Autor: Maarit Eerme • 25. oktoober 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Miks on kaubanduses hea töötada?

Kaubandus.ee uudis Circle K, Rimi Eesti Foodilt ja Kesko Senukai Estonia juhtidelt, miks on kaubanduses parem töötada kui ehituses, tööstuses, logistikas või turismivaldkonnas?
Kai Realo
Foto: Raul Mee

Circle K Eesti peadirektor KAI REALO

Olen kindel, et iga loetelus toodud töö on huvitav ja põnevaid väljakutseid pakkuv inimesele, kes selles valdkonnas end teostada tahab.

Kõik sõltub sellest, millised on inimese oskused, hariduslik taust ja isikuomadused ning mis peamine – mida talle meeldib teha.

Kaubandus on oivaline valik neile, kellele meeldib suhelda, kes ootavad töölt vaheldusrikkust ning uuendusi.

Mitmed ametikohad kaubanduses on väga sobivad ka noortele, kel teadmiste- ja kogemustepagas on alles napivõitu – kõigil suurematel kaubandusettevõtetel on põhjalikud sisseelamisprogrammid, mis kiiresti töövõtted selgeks teevad.

Kaubandus on töö inimestega – heade kolleegidega, klientidega, tarnijatega, mille tulemusel omandatud suhtlusoskused annavad suurepärase ettevalmistuse hakkamasaamiseks ka elu muudes valdkondades.

RImi Eesti Food tegevdirektor VAIDO PADUMÄE

Oluline on leida enda huvidele ja iseloomule sobiv töökoht. Teenindussektor sobib töötamiseks neile inimestele, kes soovivad saada väga head suhtlemiskogemust ning kellele meeldib vaheldus, sest kaubanduses on iga päev erinev.

Ja samuti on kaubandus palju laiem, kui tihti arvatakse – kaubandusettevõtte organisatsioon hõlmab endas ka ostu-, logistika-, finants- ja kvaliteedijuhtimist, IT ja analüütika meeskonda ning loomulikult personalijuhtimist.

Samuti on kaubandus ideaalne valik, kui soovid kiirelt karjääri teha. Rimis on pea pool tuhat inimest, kes on siia jäänud kauemaks kui kümme aastat. Paljud neist on selle aja jooksul tõusnud teenindajast kaupluse või koguni ettevõtte juhtkonda. Kaubanduses on kõik võimalik.

Kesko Senukai Estonia tegevjuhi asetäitja DONATAS ZALOBAITIS

Kaubandusvaldkond on üks mitmekesisemaid, kus töötada – ükski päev ei ole eelmise koopia, rutiinseid tegevusi on vähe, aga inimestega suhtlemist palju.

Lisaks on kaubandus valdkond, kus saab edukalt karjääri teha ilma, et lagi mööda karjääriredelit liikudes kiirelt ette tuleks.

Kuna kaubandus on tootja visiitkaart, siis võib öelda, et hea teenindaja ei ole ainult müüja, vaid koostööpartner, kelle rolliks on pakkuda kliendile lahendusi. Eriti veel nendes kaubandusvaldkondades, kus kaup on spetsiifiline ja paljud ostjad vajavad nõustamist.

Pole paremat tunnustust kui kliendi siiras tänu ja kiitus, et tänu meie inimese soovitusele sai ta oodatust parema tulemuse, olgu selleks siis sisekujunduslahendus, põnev viimistlustehnika või sobiv soojustusmaterjal. Suureks plussiks on ka liikuv ja tervisesõbralik töö ning paindlik graafik.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757