Autor: Maarit Eerme • 19. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Prisma värbab kauplustesse tükitöö tegijaid

Suve algusest on Prisma Peremarket värvanud töötajaid tükitöö alusel tööle ning inimeste huvi paindliku töö vastu on suur.
Foto: foto:Urmas Kamdron

„Prisma on ainus jaekaubandusettevõte, kes sellist tükitöötamise võimalust pakub,“ ütles Prisma Peremarketi personalijuht Aili Põllu. Ta rääkis, et nad otsivad pidevalt paindlikumaid ja mitmekesiseid võimalusi tööotsijate muutuvatele soovidele vastu tulemiseks.

Tükitöö võimalusi hakkasid nad osades Tallinna Prismades piloodina pakkuma juba suve alguses ning alates septembrist toimib süsteem juba väga hästi kõigist Tallinna kauplustes. „Tänaseks on Prismas Tallinna 5 kaupluse peale peaaegu 100 inimest registreeritud tükitöö huvilise,“ ütles Põllu. Tartu Prismades on tükitöötamisega just alustatud ja huvi selle vastu on väga suur, hetkel on meil üle 70 taotleja ja osade inimestega juba töö käib. Põllu kinnitab, et tööle on tulnud nii tudengeid kui ka inimesi, kelle jaoks on tegemist teise töökohaga. Mitmed inimesed ei soovi pikaajalist töölepingut vaid eelistavad töötada enda valitud aegade. Prisma võtab inimesed tööle samal päeval sõlmitava töövõtulepinguga ja tööd hinnatakse väljapandud kaupade mahu järgi. 1 euroaluse eest makstakse 5 eurot bruto. „Tehtava töö mahu – aluste arvu – valib töötaja täiesti ise!“ Tükitööd on võimalik teha ajavahemikus 8-23.

Mustamäe Prisma juhataja Marilii Torim rääkis, et nad on varem kasutanud renditööjõu ettevõtet GoWorkaBit. „Tükitööle tulevatel inimestele tehakse samasugune kaupluse töö koolitus nagu kõigile teistelegi ning see ei võta väga palju lisaaega. Loomulikult on alguses vastutust ja juhendamist rohkem, kuid kui inimene tuleb juba mitmeid kordi, siis käib kogu protsess väga kiiresti,“ sõnas Torim. Neil on väga hea meel näha, et väga paljud tükitöö tegijad on tööga rahul ning tulevad tükitööd tegema rohkem kui üks kord.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757