Autor: Äripäev • 22. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

IKEA koondab paari aastaga 7500 töökohta

Rootsi kaubanduskett IKEA tahab koondada paari aastaga 7500 töötajat põhiliselt ettevõtte juhtimisest ja administratsioonist, kirjutas Reuters.
Foto: ANDREW GOMBERT, EPA

Koondatavatest töötajatest on 650 Rootsis ja 33 Soomes, kirjutab Taloussanomat.

IKEA lubab samas luua 11 500 uut töökohta uutesse müügikohtadesse ja veebiteenustesse.

Ettevõtte teatel on suur osa koondatavatest kohtadest seotud ettevõtte juhtimisega. Vähendamine puudutab umbes 5 protsenti ettevõtte töötajatest. IKEA lubab pilgu rohkem digitaalsuse, kohaletoimetamise ja teiste teenuste poole pöörata ning testib uusi kaubamajaformaate kiiresti muutuvas kaubanduse maailmas.

„Me peame oma ettevõtte juhtimist lihtsustama,“ ütles ettevõtte tegevjuht Jesper Brodin. "Viimastel aastatel oleme me investeerinud mitmel erineval moel ja ausalt öeldes nüüd näeme, et et meie ettevõtte mitmes kohas dubleeritakse üksteise tegevust." Koondamised ei puuduta tema sõnul kaubamajade ega logistika töötajaid.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070