Autor: Äripäev • 22. november 2018

IKEA koondab paari aastaga 7500 töökohta

Rootsi kaubanduskett IKEA tahab koondada paari aastaga 7500 töötajat põhiliselt ettevõtte juhtimisest ja administratsioonist, kirjutas Reuters.
Foto: ANDREW GOMBERT, EPA

Koondatavatest töötajatest on 650 Rootsis ja 33 Soomes, kirjutab Taloussanomat.

IKEA lubab samas luua 11 500 uut töökohta uutesse müügikohtadesse ja veebiteenustesse.

Ettevõtte teatel on suur osa koondatavatest kohtadest seotud ettevõtte juhtimisega. Vähendamine puudutab umbes 5 protsenti ettevõtte töötajatest. IKEA lubab pilgu rohkem digitaalsuse, kohaletoimetamise ja teiste teenuste poole pöörata ning testib uusi kaubamajaformaate kiiresti muutuvas kaubanduse maailmas.

„Me peame oma ettevõtte juhtimist lihtsustama,“ ütles ettevõtte tegevjuht Jesper Brodin. "Viimastel aastatel oleme me investeerinud mitmel erineval moel ja ausalt öeldes nüüd näeme, et et meie ettevõtte mitmes kohas dubleeritakse üksteise tegevust." Koondamised ei puuduta tema sõnul kaubamajade ega logistika töötajaid.

Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700