Autor: Kaubandus.ee • 6. mai 2019

Kuidas kaupmees saab ennast kaitsta küberünnakute eest?

Kaupmeeste Liit korraldab 7. mail infopäeva, kus tuleb juttu küberrünnakutest kaupmeestlee ning sellest, kuidas ennast rünnakute eest kaitsta.

Küberrünnakud, sealhulgas kaubandusele, on sagenev nähtus ka Eestis. Rahapettustest õngitsuskirjade ja võltsarveteni, on kaupmehed sattunud rünnakute ohvriks. Kaupmeeste Liidu korraldataval infopäeval räägivad valdkonna eksperdid ja konsultandid küberturvalisusest statistikas ja praktikas ning jagavad näpunäiteid. Infopäev on suunatud tegevjuhtidele, finantsjuhtidele, personalijuhtidele ja teistele, kes ettevõttes töötajate koolitamise ja rahaasjade eest vastutavad. Muidugi on teretulnud ka IT-juhid.

AJAKAVA:

13.00-13.10 Avasõnad. Kaupmeeste Liidu tegevjuht Nele Peil

13.10-13.50 Olukorrast Eesti küberruumis, peamised ohud ettevõtjale. Riigi Infosüsteemi Ameti operatiivkeskuse CERT-EE juht Tõnu Tammer

14.00-14.50: Küberhügieen. Igapäevased nõuded ja tegevused. Security Software partner ja Ats Onemar, CISA, infoturbeanalüütik Rita Käit-Vares

Organisatsiooni küberturvalisuse peamine võtmesõna on inimene. Ühelt poolt on inimene ettevõtte väärtuslik vara, teiselt poolt aga küberkurjategijate sihtmärk. Ettekanne tutvustab küberhügieeni ülesehitust ja reegleid, mida peaks nii ettevõtte terviku kui ka üksikisiku tasemel meeles pidama.

15.00-15.40: Ettevõtte veebilehe ja e-postiga seotud mured. Tehnokratt (erakorraline ja täievoliline), Tehnokratt MTÜ Peeter Marvet

Kuidas ja miks võetakse üle teie veebileht. Mis ülevõetud veebilehega juhtub ja mida see tähendab E-postiga seotud mured: õngitsemine ja petukirjad. Reaalsed näited.

Üritus on Kaupmeeste Liidu liikmetele tasuta. Mitteliikmetele 59€/osaleja.

REGISTREERU SIIN

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070