Autorid: Indrek Ojamets, Pille Ivask • 8. august 2019

Stockmanni ähvardab pankrot

Stockmannis on sõna otseses mõttes hullud päevad: äri läheb kehvasti ja investorid näevad ettevõtte päästmiseks vaid halbu variante, valmistudes samal ajal rahast ilma jääma.
Hullud päevad Stockmannis.
Foto: Raul Mee

„Stockmanni tegevus on praegu nagu avatud haav, millest pidevalt voolab verd. See verejooks on vaja peatada,“ ütles Stockmanni tuntud investor Kim Lindström Kauppalehtile.

Stockmann seisab silmitsi mitmete probleemidaga, kuna investorid on öelnud, et praegune olukord ei saa enam edasi kesta. Seega ootavad investorid, mida ettevõtte juhtkond kavatseb edasi teha.

Reedel teatab Stockmann oma kvartali tulemused, Lindströmi sõnul ootab turg, et tegevjuht Lauri Ratia teataks ettevõtte suunda muutvatest tegevustest. Juhul, kui midagi ei öelda, tõlgendab turg seda kui halba olukorda, mis tähendab, et Stockmanni juhtkonnal pole ideid ega lahendusi olukorra muutmiseks.

Stockmanni aktsia on olnud aastaid pidevas langustrendis. Kui üheksa aastat tagasi, maksis Stockmanni aktsia 30 eurot, siis praegu liigub aktsia kahe euro lähedal.

Investor ütles, et on valmis nägema Stockmanni lõppu ja võtma riski, et aktsia hind langeb nulli ja ettevõte läheb pankrotti. Ent ta loodab, et tegemist on pigem teoreetilise võimalusega. Lindströmi sõnul pole Stockmann tavaline börsiettevõte, vaid see on justkui Helsingi maamärk ja pika ajalooga ettevõte, mistõttu ta loodab, et Stockmann jääb ellu.

Loe Äripäevast, mis on investori sõnul võimalikud positiivsed lahendused.

Stockmann Eesti suurendas kasumit

Stockmann Groupi Eesti osa Stockmann AS näitas möödunud aastal kasumit ning ettevõte hindab oma majandusaastat edukaks. Ettevõtte müügitulu oli eelmisel aastal enam kui 47 miljonit eurot, kahanedes aastaga 2,4%. Puhaskasum oli veidi väiksem kui 2 miljonit eurot, kasvades aastaga 6,2%.

Ettevõte kirjutab aruandes, et sel aastal on plaanis arendada ja kasutusele võtta mitmeid uusi tehnoloogilisi lahendusi, et muuta kliendikogemus personaliseeritumaks. Samuti uuendab Stockmann Eesti toiduosakonda, püüab eri üksustes, protsessides ja tarneahelates muutuda efektiivsemaks.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757