Autor: Kaubandus.ee • 22. august 2019

Telema uus tegevjuht on Gristel Tali

Gristel Tali esinemas Pärnu Tarneahelakonverentsil 2017. aastal
Foto: Urmas Kamdron
Praegune Telema tegevjuht Hele Hammer jätkab alates septembrist ettevõtte juhatuse esimehena ja tegevjuhiks saab Gristel Tali.

Gristel Tali võtab operatiivjuhtimise vastutuse Hammerilt üle 1. septembril ja pärast seda on ettevõtte juhatus kaheliikmeline, teatas ettevõte.

Hele Hammer on Telemaga seotud olnud selle loomisest peale, algul finantsjuhina ja hiljem tegevjuhina. Hammeri käe all kasvati Baltikumi suurimaks EDI ja e-arvete operaatoriks. Lisaks sellele on Hammer Estonian Business Schooli finantsjuhi arenguprogrammi juhtivõppejõud ning Amserv Grupi ja Levira nõukogu liige.

“Tulin 2009. aastal Amservist tagasi Telemasse ajutiseks tegevjuhiks kuniks leiame uue. Mõned ajutised asjad kestavad kaua ja nii juhtuski, et alles rohkem kui 10 aasta pärast saan teatepulga üle anda," kommenteeris Hammer.

Jättis Lehe Pruulikoja

Gristel Tali müüs sel suvel koos abikaasaga loodud käsitööõllesid tootva Lehe Pruulikoja. Enne Lehe Pruulikoja asutamist töötas Gristel BCS Iteras ja Columbus IT Partner Estonias tegevjuhina. Üle kahe aasta vastutas Tali ka Eesti Energia personalijuhtimise eest.

"Helistasin Gristelile kohe, kui lugesin Äripäevast Lehe Pruulikoja müügist. Kutsusin Gristelit esimest korda Telemasse juba 2010. aastal,” sõnas Hammer. "Vahepeal oleme Gristeliga teinud palju koostööd nii IT valdkonnas kui ka koolituses. Näiteks aitasime koos luua tarneahela juhi kutsestandardit ning õpetasime TalTechi tarneahela magistriprogrammis.”

Tali märkis, et tal on hea meel alustada koostööd Teleme tiimiga. "Minu eesmärk on kasvatada Telema äri, hoida olemasolevaid kliente ning aidata nende äriprotsesside efektiivsusele kaasa. Tänu oma varasemale tegevusele majandustarkvara vallas olen elanud kaasa Telema teenuste arengule ja kättesaadavuse kasvule. Müües jaekettidele käsitööõllesid sattusin ise ka Telema kliendi rolli ning olin teenusega väga rahul. Hindan väga kõrgelt Telemas siiani tehtud tööd.”

Aastast 2000 tegutsev Eesti IT-ettevõte Telema AS on Baltikumi suurim EDI ja e-arvete operaator. Telema abil vahetavad üle 4500 kaupluse ja üle 1200 tarnija omavahel elektroonseid tellimusi ja arveid, säästes hulga raha. Telema vahendab aastas üle 16 miljoni dokumendi. Telema peamised kliendid on Balti riikides, kuid kliente on ka Soomes, Poolas, Taanis, Saksamaal, Belgias, Jaapanis ja Austraalias, kokku 40 riigis. Ettevõttes on 45 töötajat.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757