Autor: Kaubandus.ee • 4. veebruar 2020

My Fitness omandas Leedu suuruselt teise spordiklubide keti Gym+

My Fitness AS omandas senistelt omanikelt 100-protsendilise osaluse ettevõttest Plius UAB, mis opereerib Leedu suuruselt teist spordiklubide ketti Gym+. Omandatud ettevõttel on Leedus kokku 10 klubi – 6 Vilniuses, 3 Kaunases ja 1 Panevėžyses.
Erkki Torn
Foto: Raul Mee, fotograaf

„Oleme jälginud Gym+ arengut mitu aastat ja võtame ettevõtte suurima heameelega oma perre vastu. Oleme elevil, et saame oma kasvustrateegiat Leedus jätkata koos. Kavatseme järgmise 12 kuu jooksul avada Baltikumis vähemalt seitse uut klubi. Meie eesmärk on tõsta standardeid, tutvustada uuemaid trende, propageerida treenimist ja motiveerida inimesi pöörduma tervislikke eluviiside juurde. Nüüd saame seda teha koos ja veelgi suuremas ulatuses kogu Baltikumis,“ ütles MyFitnessi juhatuse esimees Erkki Torn.

Pärast tehingut on MyFitnessil Baltimaades kokku 47 klubi ja üle 100 000 liikme.

Torn kommenteeris, et Gym+ on ehitanud väga atraktiivse, suurepärase hinna ja kvaliteedi suhtega kontseptsiooni ning demonstreerinud muljetavaldavat kasvu. "Gym+ jätkab Leedus tegevust oma senise kontseptsiooni, kaubamärgi ning tubli ja pühendunud meeskonnaga. Soovime aga ühendada kogu grupisisese ekspertiisi ja teadmised, et pakkuda üha paremat kliendikogemust ja kasvada veelgi kiiremini.“

Torni sõnul on MyFitness tugev turuliider Eestis ja Lätis ning sisenes Leedu turule aasta tagasi, avades esimese klubi Vilniuses. „Läbi Gym+ keti omandamise koos 10 klubiga kinnitab MyFitness nüüd ka Leedus tugevalt kanda ja tõuseb vaieldamatuks turuliidriks üle kogu Baltikumi.“

Gym Plius UAB looja ja tegevjuht Airidas Kondratas ütles, et pärast sedavõrd kiiret kasvu teeb ainult rõõmu, et Gym+ saab osaks Baltimaade tugevaimast spordiklubide ettevõttest. „Oleme tehingu ja ettevõtte tuleviku väljavaadete osas väga põnevil, kuna piirkondliku turuliidrina toob MyFitness meie ärisse tublisti uut teadmist,” märkis Kondratas ja lisas, et ettevõttele ei oleks leidunud sobilikumat ostjat ja partnerit, mis suudaks tuua rohkem väärtust ja ettevõtte tuleviku osas suuremat kindlust.

LHV korporatiivpanganduse juhi Indrek Nuume sõnul on tehing hea näide ettevõtlusest. „Nagu me Eestis teame, on MyFitness näidanud eeskuju, inspireerides tuhandeid inimesi muutma oma elustiili tervislikumaks ja aktiivsemaks. Samal ajal on MyFitness näidanud ambitsiooni ja oskust laiendada Eestis oma kvaliteetsete spordiklubide võrgustikku. Olen rõõmus, et saame abistada selle kogemuse Leetu toomisel ja laiendada seda edu tervislikust elust innustunutega kogu Baltikumis,“ sõnas Indrek Nuume.

Tehingut rahastas LHV Pank. Ostjat nõustas Motieka & Audzevičius ning müüjat SUMMA Advisers ja Ellex Valiunas.

Osapooled on leppinud kokku, et tehingu hinda ei avalikustata.

My Fitness AS alustas tegevust aastal 2008. Ettevõttel on Baltimaades kokku 47 spordiklubi kolme kaubamärgi all (MyFitness, Gym! ja Gym+). My Fitness AS konsolideeritud käive ulatus 2019. aastal 26,5 miljoni euroni ning käibeprognoos 2020. aastaks on üle 36 miljoni euro. Ettevõtte meeskonnas on üle 900 pühendunud töötaja.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070