Autor: Kaubandus.ee • 13. märts 2020

Lennujaamas suleti ajutiselt neli kauplust ja apteek

Koroonaviiruse leviku tõkestamiseks suleti Tallinna Lennujaamas asuvad Duty Free kauplused, tehnikapood ja apteek. Reisijate teenindamiseks vajalikud teenused säilivad.

Täna suleti lennujaamas Baltona Duty Free kauplused, sest üks töötajatest on andnud positiivse koroonaviiruse proovi. Baltona Duty Free teavitas juhtunust koheselt nii lennujaama kui ka Terviseametit ning on saanud täiendavaid juhiseid ruumide ja pindade desinfitseerimiseks ning personali jälgimiseks. Kauplused jäävad esialgu suletuks kuni märtsi lõpuni. Ettevaatusabinõuna suleti ka Südameapteek, kus ühel töötajal ilmnesid haigussümptomid ning tehnikapood Klick, mis asub apteegi ja Duty Free poe lähedal.

Pärastlõunal sai lennujaama juhtkond teada, et positiivse koroonaviiruse proovi andis ka üks G4S töötaja, kes on juba kodusel ravil ning kelle lähikontaktsetega on ühendust võetud. Ta ei puutu oma tööülesandeid täites kokku lennureisijatega ja sellest hetkest kui tal haigussümptomid avaldusid ei puutunud ta kokku ka G4S julgestustöötajatega.

Lennujaama juhatuse esimees Riivo Tuvike kinnitas, et reisijate ja töötajate tervise kaitsmine on praegu prioriteet number üks ning poodide ja apteegi sulgemine tuleneb ettevaatusabinõust: “Oleme pidevalt kontaktis Terviseametiga, kes aitab välja selgitada haigestunutega kontaktis olnud inimesed ning on andnud meile selged suunised terviseohutust tagavate toimingute läbiviimiseks. Meile teadaolevalt ei toimunud Baltona Duty Free ega G4Si töötaja nakatumine Tallinna lennujaamas. Kuivõrd lennujaamast liigub igapäevaselt läbi tuhandeid inimesi, peame arvestama võimalusega, et nakatunute arv lennujaamas kasvab,” rääkis Tuvike.

“Ennetavate meetmetena on meil juba veebruaris loodud töötajatele ja reisijatele võimalused käte desinfitseerimiseks ning terminali töötajatele oleme jaganud nii isikukaitsevahendeid kui ka juhiseid nende kasutamiseks. Samuti toimub kõikide pindade puhastamine ja desinfitseerimine tavapärasest tihedama graafiku alusel.”

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757