Autor: Kaubandus.ee • 22. mai 2020

29. maist taastub mentooliga e-sigaretivedelike müük

20. maist on üle Euroopa keelatud kõik mentooliga tavasigaretid, kuid alates 29. maist võib taas müüma hakata mentooliga e-sigaretivedelikke.
Foto: Pixabay.com

"Eestis taastatakse tubakavabade mentooliga e-sigaretivedelike müük, mis aasta tagasi keelustati. Alates 29. maist võib sarnaselt teistele Euroopa Liidu riikidele Eestis taas müüa mentooliga e-sigareti vedelikke kui tubakavaba alternatiivi suitsetajatele," rääkis Nicorex ja Veipland tegevjuht Diane Sirelpuu.

Tema hinnangul on Eestis kuni 40 000 mentoolitubaka suitsetajat.

Sirelpuu sõnul on tänasel mentooli sigareti tarbijal võimalik tarbida edasi nikotiini sisaldusega ning mentooli maitsega toodet, kuid seda uuringutele tuginedes vähemalt 95% vähemkahjulikul moel võrreldes tavasigarettidega.

Eestis peavad olema e-sigaretivedelikele tehtud rahvusvahelised terviseohutust kinnitavad laboritestid, mille kohast teavitust nõuab ka Terviseamet.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757