Autor: Kaubandus.ee • 17. juuni 2020

Väikekauplused küsivad noortelt alkoholiostul vähem dokumenti

Tervise Arengu Instituudi (TAI) tellitud alkohoolsete jookide testostlemine näitas, et dokumendi küsimise tase ei ole viimasel paaril aastal paranenud. Alkoholi osta soovivatelt noortelt küsitakse dokumenti vähem kui pooltes müügikohtades ning negatiivsema tulemusega paistavad silma väikesed kauplused ja toitlustusasutused.
Foto: Erik Prozes

2019. aasta sügisel tehti testostlemist korraga nii jaekaubanduses kui ka toitlustusasutustes, vastavalt 331 ja 260. Kogu valimi peale kokku küsiti isikut tõendavat dokumenti alkoholi ostmisel alla poolte juhtudest, 40,5%. Jaekaubanduse ja toitlustusasutusi omavahel võrreldes dokumendi küsimise tase ei erine (vastavalt 43,5% ja 38%), kuid erinevused ilmnevad jaekaubanduse tüübiti. Suurtes kauplustes küsitakse dokumenti sagedamini (69%) kui väikestes kauplustes (39%) ja tanklates (48%).

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757