Autor: Kaubandus.ee • 27. november 2020
Ainult tellijatele

Toidu- ja joogikauba eksport koroona aastal oli ebaühtlane

Eesti väiksuse juures on eksport toidutööstustele eluliselt oluline. Nagu enamike muude sektorite puhul, oli ka toiduainesektorile 2020. aasta muutlik ja täis ootamatusi. Kuidas mõjutas see aga Eesti toidu- ja joogitootjate ekspordivõimekust?

Valio Eesti juht Maido Solovjov
Autor: Liis Treimann

Kuigi põllumajandussaaduste ja toidukaupade eksport 2019. aastal langes veidi, olid ootused 2020. aastaks kõrged. Esimesed kuud olidki paljulubavad ja ekspordimahud kasvasid märkimisväärselt. Siis aga tuli koroonakriis, mis andis kogu majandusele suure löögi. Toiduainetööstuse üks olulisimaid kliente, HoReCa sektor nii Eestis kui teistes riikides, sulgus praktiliselt päevapealt.

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Jaga lugu
Kaubandus.ee toetajad:
Maarit EermeKaubandus.ee juht-toimetajaTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee reklaami müügijuhtTel: 53 315 700
Kristina Madisson-LahtKaubandus.ee ajakirjanikTel: 55 656 354