Autor: Kaubandus.ee • 27. november 2020

Toidu- ja joogikauba eksport koroona aastal oli ebaühtlane

Eesti väiksuse juures on eksport toidutööstustele eluliselt oluline. Nagu enamike muude sektorite puhul, oli ka toiduainesektorile 2020. aasta muutlik ja täis ootamatusi. Kuidas mõjutas see aga Eesti toidu- ja joogitootjate ekspordivõimekust?
Valio Eesti juht Maido Solovjov
Foto: Liis Treimann

Kuigi põllumajandussaaduste ja toidukaupade eksport 2019. aastal langes veidi, olid ootused 2020. aastaks kõrged. Esimesed kuud olidki paljulubavad ja ekspordimahud kasvasid märkimisväärselt. Siis aga tuli koroonakriis, mis andis kogu majandusele suure löögi. Toiduainetööstuse üks olulisimaid kliente, HoReCa sektor nii Eestis kui teistes riikides, sulgus praktiliselt päevapealt.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757