Autor: Kaubandus.ee • 21. juuni 2021

Uuring: e-ostlejad nõuavad pandeemia mõjul rohkem keskkonnasõbralikkust

Terves Euroopas, eriti näiteks Itaalias ja Suurbritannias, soovib 70% regulaarsetest e-ostlejatest, et e-kaubanduse ettevõtted oleksid keskkonna suhtes vastutustundlikud. Pandeemia mõjul on e-ostlejate nõudmised jätkusuutlike brändide, kasutatud toodete ja veebikauplejate läheduse osas veelgi kasvanud, selgus kulleri- ja logistikaettevõtte DPD tellitud üle-euroopalisest uuringust.
DPD pakiautomaat Kristiine Keskuse juures
Foto: Andras Kralla

Tervisekriisi taustal suurenes veebist tehtavate ostude hulk hüppeliselt paljudes jaemüügikategooriates. Olnud harjunud suuremas koguses e-ostlema, hakkasid inimesed välja näitama ka üha rohkem valmisolekut tundmatute veebibrändide ja -müüjate leidmiseks. Pandeemia ajal avastas üle 30 protsendi kõikidest e-ostlejatest enda jaoks mõne täiesti uue väikese e-kaupluse.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700