Autor: Maarit Eerme • 29. juuni 2021

Uuring: iga kolmas eestimaalane ostab toidukaupu e-poest

Viimasel aastal on hüppeliselt ehk kolmandiku võrra kasvanud e-kauplusest toitu ostvate inimeste osakaal, selgub Kantar Emori viimastest ostukäitumise seireuuringust.

Uuringu andmetel eelistab kodumaist toidukaupa enda sõnul 80 protsenti eestimaalastest, kuid keskkonnasõbralike toodete eest ei olda valdavalt siiski valmis rohkem raha kulutama.

Uuringuesitlusel rõhutas Toiduliidu juht Sirje Potisepp, et kriisiaasta tõestas kohaliku toiduainetööstuse olulisust ning häälestas tarbijad e-poodide kasutamisele. „Toidutootjad on tulnud kriisiga väga hästi toime. Kriisiplaanid toimisid, kuigi need koostati täiesti uudses olukorras ning teadmata, kaua kriis kestab. Sealjuures uuringutulemused näitavad, et eestimaalased eelistavad endiselt oma toidulauale soetada kodumaist toitu,“ ütles Potisepp.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070