Autor: Kaubandus.ee • 12. juuli 2021

Baltikumi uuring: piirangute lõppedes piirdusid eestlased vajalike ostudega

Piirangute lõppedes piirdusid eestlased kõige enam vaid vajalike ostudega ning planeerimata kulutuste osas hoidsid pigem mehed ennast rohkem tagasi kui naised, selgus Citadele panga tellitud Baltikumi inimeste ostukäitumise uuringust.
Peale piirangute lõppemist tehti vaid vajalikke oste
Foto: Andras Kralla

Kaubanduskeskused ja suuremad poed avati piirangute järgselt terves Baltikumis enam-vähem samal ajal. Citadele tellitud uuringust selgus, et Eesti inimesed hoidsid ennast poodi tormates ebavajalike ostude tegemisel kõige edukamalt tagasi. „Eesti inimestest vastas 39%, et poodide avamisel muretseti endale üksnes asju, mida neil tõesti vaja oli ja mida e-poodidest hästi kätte ei saanud. Lätis oli see arv 29% ja Leedus 35%,“ selgitas Citadele panga Eesti filiaali jaepanganduse juht Marina Hakiainen.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700