Uues rubriigis „Üks küsimus müügijuhtimisest“ jagab Atria müügi- ja turundusdirektor Meelis Laande oma praktilisi kogemusi, kuidas tippmüüjaid ettevõttes hoida.
- Atria Eesti müügidirektor Meelis Laande Foto: Patrik Tamm
Tippmüüja on ja saab olla see, kes suudab mõelda kaugemale kui üks tehing. Kiiresti ringleva toidukauba äris on oluline olla oma klientidele alati kättesaadav, kiirelt reageeriv ja aktiivne koostööpartner. Seega meie äris ei tee me iga hinnaga ühekordseid tehinguid, vaid lähtume oma müüke tehes pikaaegsest koostööst oma koostööpartneritega. Sellest peab ka edukas tippmüüja meie sektoris lähtuma.
Palga olulisust tippmüüja hoidmisel ei saa alahinnata ja see peab vastama tööjõuturu tingimustele ning aeg ajalt tuleb ka töötasu korrigeerida. Tulemustasu osakaal on ajas vähenenud ja ka meil on müügipersonali fikseeritud põhipalga osakaal pidevalt kasvanud. Tulemustasu osakaal võib jääda sõltuvalt turul toimuvast, eesmärkidest jmt 10-30% kanti.
Tippmüüja ettevõttes hoidmiseks on lisaks korralikule töötasule oluline meeskonnas valitsev tööõhkkond. Kui inimesed suudavad infovahetuses vältida suuremaid konflikte ja hoida eesmärkide saavutamiseks ühte suunda, siis on võimalik meeskonda ka pikemaajaliselt koos hoida. Enda praktikale tuginedes on kogenud ja vastutustundlik tippmüüja hea äri alus. Suurim ülesanne müügidirektorile on kogenud ja pikalt töötanud tippmüüja igapäevast rutiini tuua vaheldust. Oluline on kogu meeskonna hea koostöö ja ka edu teadvustamine ning koos tähistamine.
Rubriik „Üks küsimus müügijuhtimisest“ tutvustab
Müügijuhtimise aastakonverentsi esinejad. Atria Eesti müügi- ja turundusdirektor Meelis Laande räägib 23. septembril
Müügijuhtimise aastakonverentsil „Taas koos“ sellest, kuidas müügi- ja turundustiim koostööd tegema panna. Vaata konverentsi programmi ja registreeri osalema
SIIN.Seotud lood
Eesti logistikaettevõte Via Express on enam kui 10 aastat pakkunud kaubandussektorile keskendunud lahendusi, sealhulgas transporti multitemperatuursete veokitega. Ettevõttele on omistatud kvaliteedi-, toiduohutuse- ning keskkonnajuhtimise ISO-sertifikaadid.