Autor: Aira Tammemäe • 28. juuli 2021

Atria müügidirektor: pikalt töötanud tippmüüja igapäevasesse rutiini tuleb tuua vaheldust

Uues rubriigis „Üks küsimus müügijuhtimisest“ jagab Atria müügi- ja turundusdirektor Meelis Laande oma praktilisi kogemusi, kuidas tippmüüjaid ettevõttes hoida.
Atria Eesti müügidirektor Meelis Laande
Foto: Patrik Tamm

Tippmüüja on ja saab olla see, kes suudab mõelda kaugemale kui üks tehing. Kiiresti ringleva toidukauba äris on oluline olla oma klientidele alati kättesaadav, kiirelt reageeriv ja aktiivne koostööpartner. Seega meie äris ei tee me iga hinnaga ühekordseid tehinguid, vaid lähtume oma müüke tehes pikaaegsest koostööst oma koostööpartneritega. Sellest peab ka edukas tippmüüja meie sektoris lähtuma.

Palga olulisust tippmüüja hoidmisel ei saa alahinnata ja see peab vastama tööjõuturu tingimustele ning aeg ajalt tuleb ka töötasu korrigeerida. Tulemustasu osakaal on ajas vähenenud ja ka meil on müügipersonali fikseeritud põhipalga osakaal pidevalt kasvanud. Tulemustasu osakaal võib jääda sõltuvalt turul toimuvast, eesmärkidest jmt 10-30% kanti.

Tippmüüja ettevõttes hoidmiseks on lisaks korralikule töötasule oluline meeskonnas valitsev tööõhkkond. Kui inimesed suudavad infovahetuses vältida suuremaid konflikte ja hoida eesmärkide saavutamiseks ühte suunda, siis on võimalik meeskonda ka pikemaajaliselt koos hoida. Enda praktikale tuginedes on kogenud ja vastutustundlik tippmüüja hea äri alus. Suurim ülesanne müügidirektorile on kogenud ja pikalt töötanud tippmüüja igapäevast rutiini tuua vaheldust. Oluline on kogu meeskonna hea koostöö ja ka edu teadvustamine ning koos tähistamine.

Rubriik „Üks küsimus müügijuhtimisest“ tutvustab Müügijuhtimise aastakonverentsi esinejad. Atria Eesti müügi- ja turundusdirektor Meelis Laande räägib 23. septembril Müügijuhtimise aastakonverentsil „Taas koos“ sellest, kuidas müügi- ja turundustiim koostööd tegema panna. Vaata konverentsi programmi ja registreeri osalema SIIN.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757