Autor: Kaubandus.ee • 13. august 2021

Riik uurib, kuidas loobuda ostlemisel paberimajandusest

Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium sõlmis ettevõttega Ernst & Young Baltic AS lepingu, mille eesmärk on analüüsida e-kviitungi olemasolevaid lahendusi ning pakkuda välja e-kviitungi teenuse mudel. Siht on aastaks 2025 digitaalsed kviitungid laialdaselt kasutusele võtta ja asendada paberil põhinevad ostutšekid.
e-kviitungi teenusena on Eestis kasutusel alates 2014. aastal algatatud e-kviitungi projekt, millest kasvas välja mTasku
Foto: choochart choochaikupt

Ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Andres Suti sõnul on paberivabad lahendused Eestis ammu olemas, kuid neid kasutatakse veel vähe. „Tänases digiühiskonnas ei ole ühtegi veenvat põhjust, mille pärast näiteks ostutšekid peaksid olema ilmtingimata paberil ja ei võiks selle asemel jõuda inimesteni digitaalselt. Hanke eesmärk on saada ülevaade täna turul olevatest e-kviitungi lahendustest ja pakkuda välja ettevõtjate jaoks parim teenuse toimimise mudel,“ rääkis Sutt.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757