Autor: Aira Tammemäe • 8. september 2021

Estraveli müügidirektor: Ilma korraliku statistikata on müügijuhtimine võimatu

Konverentsi „Müügijuhtimine 2021“ esineja Estraveli müügidirektor Kaire Saadi jagab oma kogemusi, kuidas aru saada, kust jookseb müügitöös mugavuse ja võimetuse piir ja rõhutab, et korralik statistika hoiab pilgu selge.

Kuidas sina juhina aru saad, kust jookseb mugavuse ja võimetuse piir? Milliste tegevuste ja/või küsimuste kaudu saad aru, kas tegelikult ka ei saa müüa või on asi lihtsalt tahtes? Mida siis ühel või teisel juhul teed?

Vastab Estraveli müügidirektor Kaire Saadi: Juhile tuleb väga kasuks põhjalik valdkonna tundmine. Kui sa oled firma seest kasvanud, ise erinevaid tööülesandeid täitnud, siis tajud kohe ära, kas tegemist lihtsalt mugavusega või on tõesti müük võimatu. Loomulikult saab alati abi numbritest. Ilma korraliku statistikata on müügijuhtimine võimatu. Analüüsida tuleb müüginumbreid, päringute arvu, müügiks keeramise protsenti, vaadata otsa teenustele ja kliendiportfellile. Võrrelda tulemusi teiste sama tööd tegevate inimestega.

Kõik algab suhtumisest. Kui töötajal on õige suhtumine, siis tulevad ka tulemused. Hästi oluline on otsese juhi toetus, kes aitab ettetulevaid takistusi kõrvaldada. Kui töötajal on suhtumine õige, aga tulemusi ei tule, siis saab tegeleda oskuste parandamisega. Abiks on erinevad koolitused, olgu need siis toodete või müüginippide vallas.

Eesti müügivaldkonna vastutajate aastakonverentsil „Müügijuhtimine 2021 Taas Koos“ räägib Estraveli müügidirektor Kaire Saadi kogemusloo, mis juhtus müügimeeskonnaga, kui müüa polnud kellelegi ja kuidas müügiorganisatsioon sellest välja tuli. Konverents toimub 23. septembril Maarjamäe Filmimuuseumi kinosaalis. Hetke seisuga on saadaval 12 viimast kohta. Vaata programmi ja registreeru SIIN

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070