Autor: Merilin Merila • 14. september 2021

Head toitu peaksid saama osta kõik, mitte ainult jõukad

8.septembril toimus Eesti toidu visioonikonverents, kus räägiti tuleviku toidu tootmisest ja tarbimisest. Maaeluministeeriumi kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsleri Siim Tiidemanni sõnul peaks toodete hind olema balansis ning head toitu peaksid saama osta kõik.
Mida me siis tulevikus sööme?
Foto: Eiko Kink

Maaeluministeeriumi kalanduspoliitika ja välissuhete asekantsleri Siim Tiidemanni sõnul peaks toodete hind olema balansis. Kui toode kannab märgistust keskkonnasõbralik, siis ei tähenda see seda, et kõik on valmis seda ostma kahekordse või kolmekordse hinnaga. Tiidemanni sõnul võib see kehtida luksuskaupade puhul, kuid tavatootmises see nii ei sünni. "See jõukam segment inimesi, kes on keskkonnasõbralikku toitu ostma kõrgema hinnaga on suhteliselt piiratud," ütles ta. Samuti tõi ta välja, et Eesti toitu toodetakse väga keskkonnasõbralikult ning jutud sellest, et antibiootikume kasutatakse väga palju, ei vasta tõele. “Globaalsel tasemel on Eesti toit küllaltki puhas,” ütles ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700