Autor: Kaubandus.ee • 4. oktoober 2021

Tarbijad tagastasid rekordkoguse pakendeid

Käesoleva aasta esimese kaheksa kuuga kogus Eesti Pandipakend kokku ja suunas ringlusesse 204 miljonit ühekordse kasutusega pandipakendit. Sellest 39 miljonit tagastati juulis, mis on suurim ühes kuus ringlusse võetud kogus alates Eesti Pandipakendi asutamisest 2005. aastal. Võrreldes eelmise aasta 8 kuuga tagastasid keskkonnateadlikud tarbijad 12% rohkem pandipakendeid.
Inimesed tagastasid rekordkoguse pakendeid.
Foto: Veiko Tõkman

Eesti Pandipakend suunab tarbijate abil taaskasutusse pandimärgistatud plast-, metall- ja klaaspakendeid, kusjuures eesmärk on hoida kokku kogutud pakendid samas väärtusahelas, et joogipakendist saaks taas joogipakend. Tänu sellele ringlevad alumiiniumpurgid, läbipaistvad PET pudelid (peatselt ka värvilised PET pudelid) ja klaaspudelid samas süsteemis mitmeid kordi. Selle aasta kaheksa kuu jooksul tagastati kõige rohkem metallpakendeid (99,3 miljonit), millele järgnesid plastpakendid 87 miljoniga ja klaaspudelid 17,5 miljoniga. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on tänu vähenenud piirikaubandusele toimunud suurim muutus metallpurkide tagastamises – neid toodi taaraautomaati 15,3% rohkem. Pandeemiaeelse 2019. aastaga võrreldes on selle pakendiliigi tagastus kasvanud lausa 41%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757