Autorid: Peeter Vahar, Andri Piik • 8. november 2021

Logistika valdkonnas toimuv võib jõulud ära rikkuda

Logistika valdkonnas praegu toimuvat saab kokku võtta ühe sõnapaariga: täiuslik torm. Täna tuleb silmitsi seista selliste probleemidega nagu tarnete viibimine ja kasvav kulu tarneahelale. Nii geograafiliselt lühikeste kui ka pikkade veosuundade puhul esineb ruumipuudust, ning vähem või rohkem on tõusnud ka otseselt transpordiga seotud kulu.
Logistika Plussi juhatuse liige Andri Piik
Foto: Pressimaterjalid

Ikka on varasemalt olnud aastaid, kus mingi transpordikoridori lüli on nii öelda “rivist väljas” ning tuleb lahendada vaid ühte pudelikaela. Seekord on kokku sattunud mitmed erinevad tegurid. Põhilisi probleemi põhjuseid enamus logistikavaldkonnas ja väliskaubanduses töötavaid inimesi ka teab – pandeemiast tingitud piirangud ja tööjõupuudus, Ever Given õnnetus, konteinerite ja/või laevakohtade puudus ning sellest tulenevad hinnarallid, probleemid USA läänekaldal nii terminalide kui ka vedajatega.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700