Autor: Kaubandus.ee • 12. aprill 2022

Kasutatud autode turg jätkab stabiilset kasvu

Kasutatud autode turg Balti riikides jätkab püsivat kasvu. Samas näitavad andmed, et Eestis on 19 protsendil kasutatud autodest läbisõitu muudetud. Eraisikult sõidukit ostes on suur oht, et toote väärtus ei ole kooskõlas tegeliku tehnilise seisukorraga.
Foto: Andres Haabu

Üldine trend Balti riikides näitab, et autoomanikud teevad kõige sagedamini valiku kasutatud autode kasuks. Leedu uuringufirma AutoTyrimai andmetel registreeriti Eestis eelmisel aastal kasutatud autosid mõnevõrra rohkem kui uusi: kasutatud sõidukeid 28 996 ja uusi 25 492. Lätis registreeriti kasutatud autosid pea kolm korda rohkem kui uusi – 54 152 vs. 15 880 –, samas kui Leedus kuus korda enam – 146 625 vs. 26 100. Eestis on seega erinevus Balti riikide hulgas kõige vähem välja joonestunud.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070