Autor: Merilin Merila • 18. aprill 2022

Kas Eesti tootjate sortimenti on hakatud toidukettides vähendama?

Üldine hinnatõus, Lidli turule tulek, aga ka teiste rahvusvaheliste jaekettide hinna- ja ostupoliitika on tekitanud küsimuse Eesti toodete sortimendi osas. Kas tõesti on kõik need muudatused tekitanud olukorra, et Eesti tootjate sortimenti on hakatud meie toidukettides vähendama?
Kas Eesti tootjate tooteid on hakatud toidukettides vähendama?
Foto: Raul Mee

Rimi ostujuhi Talis Raaki sõnul on Eesti toodete osakaal erinevates kategooriates väga erinev, ulatudes näiteks piima ja juustu kategooriates üle 90% kogu toodete arvust. “Eesti toodete sortimendi osakaal on püsinud suures pildis stabiilsena, näeme viimasel ajal siin pigem kasvu. Seni on kohaliku kauba osakaal meie poodides olnud pool kogu sortimendist.”

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700