Autor: Merilin Merila • 21. juuni 2022

Tootjad: me ei saa üldist turu olukorda vältida ja hinnatõusu ignoreerida

"Toidu ränga hinnatõusu tingimustes peame kõik ekstra pingutama, et kõrge kvaliteediga kodumaise toidu tootmine ja tarbimine säiliks," ütleb Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük.
Nõo Lihatööstuse nõukogu esimees Simmo Kruustük
Foto: Vallo Kruuser

HKScani Baltikumi äridirektor Kristina Mustonen-Shevelevskyi sõnul otsivad tarbijad alternatiive odavama hinna näol, aga samas eelistatakse oma toidulaual kvaliteetset toitu nii palju kui võimalik ja antakse ehk veidi järele tarbitavas mahus. “Hiljuti viis Norstat läbi ka uuringu, mis puudutas kanaliha tarbimist. Sellest selgus, et maitse ja hinna kõrval on tarbijate jaoks oluline liha kodumaine päritolu. Samuti oli 91% vastanute jaoks antibiootikumivaba kanaliha oluline, seega kvaliteedis tarbija veel järeleandmisi ei tee,” ütles ta.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757