Autor: Liis Elmik, Swedbanki vanemökonomist • 7. september 2022

Kiire hinnatõus pitsitab tarbijaid

Keskmine tarbimiskorv kallines aastaga veerandi võrra. Eesti on hinnatõusu poolest Euroopa tipus. Isegi Ukrainas kerkivad hinnad aeglasemalt kui Eestis.
Keskmine tarbimiskorv kallines aastaga veerandi võrra.
Foto: Andras Kralla

Energia andis üle poole kogu tarbimiskorvi kallinemisest. Elektri ja gaasi hinnad tõusid aastaga üle kolme korra. Statistikaamet ülehindab energia hinna kasvu, kuna ei arvesta fikseeritud paketiga kliente. See rõõmustab tarbijaid aga vähe, arvestades järjest suuremat lõhet hindade ja sissetulekute vahel.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070