Autor: Helen Külaots • 11. oktoober 2022

Sepapaja Selver liitus Ringo pakendiringlusega

Pilootprojekti korras saab Ülemistel asuvast Sepapaja Selverist osta valmistoitu kaasa Ringo korduvkasutatavas pakendis. Selveri piirkonnajuht Eleri Tänav selgitab, miks liitus ringlusega just see Selver ja millised on edasised plaanid.
Ringo

Ringo pakendiringluse põhiline eesmärk on vähendada keskkonna saastamist – pantimise põhimõttel kaasa saadav karp tuleb hiljem tagastada vastavasse konteinerisse, misjärel saab pandiraha pangakontole tagasi. Tänav ütleb, et Sepapaja Selver on pakendiringluse proovimiseks parim pood, sest seal ümber on palju kontoreid ja mitmeid taaratagastuskaste.

Ülemiste City teatas hiljuti, et paigaldab linnaku parkidesse, parklatesse, fuajeedesse ja toidukohtade lähistele üle 30 korduspakendite tagastuskasti, et pakkuda linnaku elanikele ja töötajatel võimalust teha teadlikumaid valikuid ja vähendada seeläbi keskkonnajalajälge. „Kuna sealsest Selverist ostetakse palju valmistoitu, on oluline anda kliendile valik, kas ta soovib osta toitu kaasa ühekordses või korduvkasutatavas nõus,” selgitab Tänav.

Toiduohutus tagatud

Pakendi eest tuleb välja käia pandiraha ning pakendit ei pea ise pesema. “Ringo pakendite puhul on toiduohutus igati tagatud – esiteks ei pea karpi pärast toidu söömist ära pesema, vaid seda teeb Ringo ise vastavalt Baltikumi suurimate toidutootjate hügieeninõudmistele. Iga pakend on bakterivaba ja enne uuele ringile minemist läbivad pakendid kvaliteedikontrolli,” kinnitab Tänav ja ütleb, et must pakend tuleb lihtsalt viia vastavasse kogumiskasti.

Olulise faktorina toob Tänav välja pakendi materjaliohutuse. “Need on valmistatud toiduohutusele vastavast plastikust. Meie valisime valged tugevamast materjalist pakendid, mis välimuselt eristuvad ühekordsetest ja on mugavad erinevat tüüpi valmistoidu kaasavõtmiseks. Nende pant on 1 euro.”

Sepapaja pakendiringluse pilootprojekt kestab kolm kuud. Kuna Selver alustas Ringo pakendite pakkumist alles eelmisel nädala, on vara veel öelda, kuidas kliendid selle vastu võtavad. “Tulemused võtame kokku jaanuaris,” ütleb Tänav ja selgitab juurde, et Selveri seatud eesmärgi järgi on projekt keskkonnasäästlik juhul kui vähemalt 10% valmistoiduostjatest eelistab korduvkasutatavat pakendit.

Kindlat teadmist, kas Ringo pakendiringlus ka teistesse Selveritesse jõuab, hetkel pole. Tänav ütleb, et neid otsuseid tuleb võtta vastu poe asukoha ja klientuuri eelistuste põhiselt. „Kui Sepapaja projekt õnnestub, vaatame edasi,“ ütleb ta.

Ringo pakendiringluse nõude kasutamiseks tuleb end Ringo lehel lihtsalt registreerida. Pakendi tagastamiseks tuleb skaneerida seal peal olevat QR-koodi. Aega selleks on kuni on 30 päeva.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757