Autorid: Maarit Eerme, Sigrid Kõiv • 12. oktoober 2022

Toidukettide juhid: ilmselt tuleb hakata sortimenti kärpima

Eesti suuremate jaekettide esindajad prognoosivad, et ka järgmine aasta ei muutu olukord võrreldes tänasega väga palju paremaks. Tõsi, ka olulist halvenemist ei prognoositud.
Toidukettide juhid ei arva, et ka järgmisel aastal võiks olukord hakata paremaks muutuma.
Foto: Raul Mee

Üldjoontes arvati, et tänane olukord säilib: tarbijad on ettevaatlikud, hind on ostuotsuse juures oluline argument, maailmaturu hinnad on jätkuvalt ebastabiilsed. Paar vastajat arvasid siiski, et sisendhindade kasvust kantud üldine kiire hinnatõus on ära olnud, kuid üksikute kaubagruppide või üksikutest mõjutajatest kantud hinnatõuse võib ette tulla veelgi, näiteks võib energiahind jätkuvalt toiduainete hindu mõjutada.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070