Autor: Kaubandus.ee • 31. oktoober 2022

Omniva üheksa kuu majandustulemused jäid alla eelmise aasta tulemustele

Omniva kontserni üheksa kuu majandustulemused jäid alla 2021. aasta tulemustele. Tulemust mõjutasid rahvusvaheliste teenuste mahtude langus, kasvavad kütuse- ja energiahinnad ning madalam tarbijate kindlustunne.
Omniva logistikakeskus

Kontserni äritulud olid kokku 91 miljonit eurot (2021 9k: 108,4 miljonit eurot), vähenedes võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 16%. Tulud vähenesid kõigis teenuste gruppides, enim langesid rahvusvahelise transiiditeenuste tulud võrreldes eelmise aastaga. Tulemust mõjutas oluliselt Vene – Ukraina sõda, kuna rahvusvahelised teenused ja tulud olid valdavalt sõltuvad kriisipiirkonnast. Omniva on lõpetanud kogu rahvusvahelise kommertskoostöö Venemaa ja Valgevene suunal, jätkates vaid universaalse postiteenuse pakkumist vastavalt Lausanne kokkuleppele. Ärikulud olid kokku 91,7 miljonit eurot (2021 9k: 94,4 miljonit eurot), vähenedes 3%. Kuna müügimahud on olnud planeeritust väiksemad, siis vähendati otsekulusid, optimeeriti kanderinge ja põhivedusid ning värvati planeeritust vähem uusi töötjaid. Kontsern teenis 699 tuhat eurot ärikahjumit (2021 9k: 14 015 tuhat eurot), mis oli oodatud tulemusest madalam.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Sigrid HiisKaubandus.ee toimetajaTel: 5681 4070