Autor: Kaubandus.ee • 4. november 2022

Munadest on nappus käes

Maailmaturu nõudlus muna ja munatoodete järele on suur ning hinnad ajalooliselt kõrged. USAs on muna hind Euroopaga võrreldes kaks korda kallim, selgub Eesti suurima munatootja Dava Foods Estonia rahvusvahelise turu ülevaatest.
Munad lähevad kallimaks.
Foto: Andres Haabu

Lisaks kasvanud energia- ja tootmiskuludele mõjutavad hinnatõusu massilised linnugripipuhangud Euroopa Liidus ja USAs ning munatoodangu vähenemine Ukrainas, mis on seni olnud üks maailma suurimaid munade eksportijaid.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700