Autor: Kaubandus.ee • 22. detsember 2022

Eestlased eelistavad ostude eest tasumisel võrdselt nii sularaha kui ka pangakaarti

Euroala tarbijate makseharjumuste uuringu tulemused* näitavad, et kuigi sularaha kasutamine euroalal on viimase paari aasta jooksul märgatavalt vähenenud, on see siiski euroalal keskmisena kõige sagedasem makseviis. Eestis on sularaha ja kaardimaksete osakaal müügikohtades võrdne: mõlemaid makseviise kasutati 46% ostude puhul.
Foto: Pixabay

Sularaha on euroalal keskmisena endiselt kõige sagedasem maksevahend, kuid selle osakaal on viimastel aastatel kiiresti vähenenud. Kui kahe aasta eest tasuti euroalal keskmisena sularahas 72% ostude eest, siis värske uuringu järgi 59% ostude eest. 34% ostudest tehti müügikohtades pangakaardiga ja see näitaja on kolme aastaga suurenenud 9%. Riigiti on erinevused väga suured: Maltal, Sloveenias, Austrias ja Itaalias tehakse 70% või enam ostudest sularaha eest, seevastu Soomes ja Madalmaades on sularahaoste vaid umbes 20%.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700