Autor: Kaubandus.ee • 24. jaanuar 2023

Eestlased kasutavad pakiautomaate isegi rohkem kui pandeemia ajal

Eestlased tellisid möödunud aastal pakiautomaatidesse kokku ligi 12,4 miljonit pakki, mis on 2,3% rohkem kui aasta varem.
Foto: Liis Treimann

„Detsembris püstitati pakimahu rekord, kui Omniva, DPD ja Smartposti võrgustiku kaudu liikus üle 1,3 miljoni paki – aasta võrdluses kasv 4,9%,“ märkis Eesti E-kaubanduse Liidu tegevjuht Tõnu Väät. „Eelmist aastat iseloomustab sisuliselt igakuine stabiilne kasv kümne protsendi võrra, mida samas sulatas ajavahemik aprill-mai. Siin tuleb aga arvestada konteksti, et 2021. aastal olid ostukeskused nendel kuudel koroonapandeemia tõttu suletud ja e-kaubandus näitas tavapärasest veel plahvatuslikumat kasvu. Kuigi 2021. aastal kasvas pakimaht koguni 50%, siis eestlased ületasid selle eelmisel aastal ikkagi 282 000 tellitud ja saadetud paki võrra.“

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757