Autor: Merilin Merila • 24. jaanuar 2023

Jaekaubandusettevõtete kasumid enam nii kõrgele ei küündi

Statistikaamet asus regulaarselt avaldama maksudeklaratsioonidele tuginevat ettevõtete kiirstatistikat. Statistikaameti juhtivanalüütik Märt Leesment annab kiire ülevaate ettevõtetest üldisemalt ning kommenteerib ka kaubandusvaldkonna olukorda.
Foto: Liis Treimann

Leesmenti sõnul võib pelgalt käivete kasvuprotsente vaadates tunduda, et olukord ettevõtlussektoris on väga ilus. „Paarikümneprotsendine käibekasv majanduskriisis pole paha,“ kommenteeris ta, lisades, et paraku on käibekasv aga ainult üks osa tervikpildist ning teine poole ei ole nii roosiline. „Kõrge inflatsiooniga keskkonnas on kulude kasv olnud samaväärne, mõnel juhul ka kõrgemgi. Kui kulud hakkavad pikaajaliselt tulusid ületama, siis ei suuda ettevõte oma eesmärki – kasumi teenimist – täita. Halvemal juhul kaasneb sellega tegevuse lõpetamine.“

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Heli KünnapasKaubandus.ee toimetajaTel:
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 51 44 884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 53 315 700