Autor: Kaubandus.ee • 20. märts 2023

Uuring: tavasigarettide tarbmine vähenes aastaga ligi 10%

Uuringufirma Norstati poolt jaanuaris läbi viidud küsitlus tubakatoodete teadlikkuse ja kasutamisharjumuste kohta näitas, et kahe aastaga on tavasigarettide kasutajaid vähenenud 9%. Kõnealune uuring kinnitab veelkord ka varasemaid andmeid, mille põhjal tavasigarettide tarbimine on languses ja alternatiivsete tubaka- ja nikotiinitoodete tarbimine kasvab.
Foto: Pixabay.com

Uuringufirma Norstat küsitles jaanuaris 18-65 aastaseid Eesti elavaid tubakatarbijaid ning vastustest selgus, et 18-29 aastaste seast suitsetas mullu tavasigarette 54%, kuid 2021. aastal tehtud uuringus oli selles vanusegrupis suitsetajaid 74%. Sigarettide suitsetamise vähenemine on märgatav ka 30-39-aastaste seas, kuid 40+ vanuserühmades pole nii muutusi kuigi palju. Üldnumbrites on tavasigarettide tarbimine siiski langustrendis. Norstati uuringut kinnitab ka hiljutine Rahandusministeeriumi teade, et Maksu ja Tolliametile deklareeriti 2022. aastal tavalisi sigarette 4,7 protsenti vähem.

Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kaubanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Maarit EermeKaubandus.ee juhtTel: 514 4884
Cätlin PuhkanKaubandus.ee turunduslahenduste müügijuhtTel: 5331 5700
Merit VõigemastKaubandus.ee toimetajaTel: 5471 0757