„Eesti Parima Toiduaine“ konkursi hõbemärke jagati kokku 11 kategoorias. Piirkondlike väiketoodete võitjad selguvad järgmisel nädalal ning kuldmärgid ehk selle aasta Eesti parimad toiduained aprillis.

- Sirje Potisepa sõnul on toodete suhkrusisaldus oluliselt vähenenud.
- Foto: Raul Mee
Toiduliidu juht Sirje Potisepp tõi välja ühe tänavuse trendina taimsete toodete lisandumine toiduvalikusse – näiteks parimaks magustoiduks tunnustatud taimne dessert seljatas kõik laekunud ja konkursil domineerinud jäätised pika puuga. „Ka suhkrusisaldust on oluliselt vähenenud – mõnel tootel on sellevõrra maitsekust vähendatud, teistel nagu näiteks parimal piimatootel, on valged suhkrud asendatud puuviljadest suhkrutega,“ tõi Potisepp näite.
See teema pakub huvi? Hakka neid märksõnu jälgima ja saad alati teavituse, kui sel teemal ilmub midagi uut!
Seotud lood
Omnichannel’i ehk eestipäraselt omnikanali kontseptsioonist on räägitud juba aastaid, kuid paljud ettevõtted ootavad endiselt, et keegi teine esimesed sammud teeks. Covid-19 pandeemia muutis mängureegleid drastiliselt – tavapoodide ajutine sulgemine sundis kaupmehi kiirkorras e-poode arendama. Ehk on just tänu sellele täna vaade omnikanali strateegiale selgem kui kunagi varem ning digitaalse ja füüsilise kaupluse piir üha hägusem. Edukad jaekaubandusettevõtted ei küsi enam "kas?", vaid "kuidas?" integreerida e-poe parimad omadused füüsilisse keskkonda.